lun pandesalat

Lun pandesalat med grønkål og sød kartoffel

Lun pandesalat er lige præcis det du forventer. Grøntsager stegt på panden, serveret som en fyldig salat. De lidt tunge grøntsager får et dejligt frisk modspil af basilikum pesto og sprøde kikærter. Mængderne af grøntsagerne og kikærterne er afpasset low fodmap, så er du i den indledende restriktive fase af low fodmap, så hold dig til mængderne. Jeg kan anbefale at lave dobbeltportion, så har du også til frokost dagen derpå. Er du ikke på low fodmap kan du sagtens købe dig til en basilikumpesto, ellers anbefaler jeg at lave den selv pga. indholdet af hvidløg, jeg har linket til opskriften længere nede.

Prøv også: Low fodmap Quinoa Tabbouleh

main

Lun pandesalat med pesto

Antal: 2 personer — Samlet Tid: 30 minutter — Arbejdstid: 30 minutter — Fryseegnet: Nej
Ingredienser
  • 200 g grønkål
  • 200 g gulerødder
  • 150 g sød kartoffel
  • 150 g aubergine
  • 50 g rødbede
  • 30 g pinjekerner
  • 1/2 glas basilikum pesto (for low fodmap venlig lav din egen)
  • 80 g kikærter fra dåse
  • 1 spsk + 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • Fremgangsmåde

    Tænd ovnen på 200 grader varm luft. Lad kikærterne dryppe af og tør dem i et klæde eller med køkkenrulle. Vend på et stykke bagepapir med 1 spsk olivenolie, 1 tsk paprika og salt og peber. Bag kikærterne i ovnen til de er helt sprøde. Det tager ca. 10 minutter.

    Skyl grønkålen og hak den groft. Skræl den søde kartoffel og rødbede og skær dem i grove tern. Skær auberginen og gulerødderne i grove tern.

    Varm en stor pande op, evt. en sauterpande eller wok med høje sider. Rist først pinjekernerne af til de er gyldne, og sæt dem så til side. Tilsæt 1 spsk olivenolie og steg gulerødder, sød kartoffel, aubergine og rødbede ved middel varme i 10 minutter, gerne under låg. Rør i det af og til.

    Når grøntsagerne er møre tilsættes grønkålen og der steges yderligere et par minutter til falder sammen. Krydr det hele med salt og peber.

    Anret pandesalaten på store tallerkener, top med de sprøde kikærter, ristede pinjekerner og dryp med pestoen henover. (Tynd evt. pestoen med lidt vand eller olivenolie hvis den er for fast)

    Jeg har taget udgangspunkt i min egen opskrift på basilikum pesto, da de allerfleste basilikum pestoer indeholder hvidløg. Har du ingen problemer med hvidløg, kan du naturligvis springe over hvor gærdet er lavest og købe dig en god pesto til formålet.

    lun pandesalat

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *