grillet aubergine

Grillet aubergine med granatæblekerner

Grillet aubergine smager forrygende og er en dejlig forret med naan brød, et dejlig tilbehør til indisk inspireret mad eller fantastisk, som en del af et tapasmåltid. Yoghurt dressingen og de friske granatæblekerner giver lige auberginen det sidste ekstra. Pga. mængde anbefalingerne på low fodmap til aubergine så er der i opskriften beregnet 1 skive grillet aubergine pr. person (75g). Hvis du er ude af eliminitionsfasen eller slet ikke på low fodmap, så kan du bare se bort fra det.

Prøv også: Grønne bønner med sprød skinke

main

GRILLET AUBERGINE MED GRANATÆBLEKERNER

Antal: 4 portioner — Samlet Tid: 15 minutter — Arbejdstid: 15 minutter — Fryseegnet: Nej
Ingredienser
  • 1 mellem aubergine skåret i 4 skiver på langs (ca. 75 g pr skive)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • salt og peber
  • Topping
  • 3 spsk (evt. laktosefri) naturel youghurt
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk flydende honning eller sirup
  • salt og peber
  • 4 spsk granatæblekerner
  • lidt friskhakket mynte eller persille til pynt
  • Fremgangsmåde

    Skær auberginen i 4 skiver på langs og pensl dem på begge sider med olivenolie. Krydr dem med spidskommen, salt og peber.

    Steg aubergineskiverne på grill eller pande ved høj varme 2-3 minutter pr side, indtil de er møre. Mine tog cirka 6 minutter i alt.

    Rør youghurt sammen med 1 spsk olivenolie, citronsaft og flydende honning. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere honning og citronsaft.

    Top aubergineskiverne med youghurtdressing, 1 spsk granatæblekerner pr. aubergineskive og lidt friskhakket mynte eller persille

    Server grillet aubergine som tilbehør eller som en del af et tapasmåltid.

    Prøv også at servere grillet aubergine som tilbehør til indisk korma med ris.


    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *