Hvorfor navnet Gastroequation?

Ja, hvorfor egentlig. Jeg har ikke selv børn, men nogle forældre til børn kan måske nikke genkendende til oplevelserne i navngivningsfasen. På den ene side skal navnet på bloggen gerne dække det, som man skriver om, på den anden side er mange af de oplagte navne allerede taget. Jeg lagde hjernen i blød i månedsvis – uden held skal det siges. Så så jeg filmen The Theory of Everything om Stephen Hawkings, matematikprofessoren. Jeg har altid været en talnørd, så da ordet equation (ligning) gik igen hele filmen, blev jeg slet og ret forelsket i ordet, jeg måtte bruge det.

Jeg har hele livet været plaget af en usamarbejdsvillig mave (læs irritabel tarm), som rent ud sagt har gjort livet surt for mig og belastet hverdagen. Jeg har gennem tiden testet mange kosttiltag og håndkøbsmedicin uden den store effekt.

Da min mave til tider har stor indflydelse på min hverdag, skulle den jo også med i navnet. Problemet med ordet mave på danske hjemmesider er at i 9 ud af 10 tilfælde, når noget hedder -mave så handler det ikke om mad, men om graviditet, hvilket ikke lige var meningen med bloggen her. Gastro betyder på latin mave, og i dag er det efterhånden også kædet sammen med madlavning.

Så gastroequation betyder slet og ret maveligning eller som jeg kalder det, recepten på en glad mave 🙂 Det vil vise sig her på bloggen i form af opskrifter og madtips, som er gode for ganen.

Jeg vil ikke gøre så meget ud kostprincipperne for low fodmap på bloggen, da de efterhånden er velkendte, og jeg personligt synes, at det er bedst at henvende sig til kilden dvs. Monash University eller de danske diætister, der har bøger og apps på markedet. Hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med low fodmap principperne, kan jeg da kun opfordre dig til at købe eller at læse bøgerne Low fodmap diet 1-3, de kan læses gratis på ereolen.dk eller her. Hvis du skulle have spørgsmål omkring diæten er du velkommen til at skrive til mig på mail@gastroequation.dk, bemærk at jeg ikke er diætist. Så har du problemer i den retning bør du henvende dig til en sundhedsprofessionel.