Tabbouleh med quinoa

Low fodmap Quinoa Tabbouleh

Så røg vi direkte på vintertid med et ordentlig blæsevejr. Nu synes jeg for alvor, at man kan mærke vinteren nærme sig, fordi det bliver så tidligt mørkt. Jeg elsker gryderetter, men jeg er allerede begyndt at savne sommerens salater lidt og selvom jeg er en kåldame med stort K, må jeg dog erkende at jeg også elsker variation på tallerkenen. Så jeg havde brug for farver og friskhed og det får man i den grad med Tabbouleh.

Normalt ville man bruge bulgur eller couscous til tabbouleh, men jeg forsøger at spise lidt færre kulhydrater end jeg plejer. Kodeordet her er færre, jeg spiser stadig ris, brød og kartofler, men bare lidt mindre. Imens jeg har siddet rettet indlægget til så har jeg lige kværnet en dobbelt riskiks med peanutbutter. Derudover er almindelig couscous lavet på hvede og derfor ikke low fodmap venlig i eliminationsfasen (bulgur er hele hvedekerner). Der findes dog couscous der er lavet på en kombination af ris og majs, som har grøn markering i monash’ app. Så foretrækker du couscous eller bulgur fremfor quinoa, så bruger du bare det i stedet. Hvis du er én af de irriterende typer der altid har kogt quinoa og klargjorte grøntsager i køleskabet til en hurtig salat, så kan du nok hurtigt bikse tabboulehen sammen. Men er du ligesom resten os andre dødelige, så skal der lige sættes lidt tid af til at koge og afkøle quinoaen og bage peberfrugten i ovnen.

Tabbouleh, quinoa, low fodmap, fodmap venlig, mellemoestlig, salat, buffet, antiinflammatorisk, gastroequation, maaltidssalat

Quinoa Tabbouleh, hovedret 2 personer, tilbehør 4 personer

  • 1 dl ukogt quinoa (jeg brugte hvid, men sort eller rød kunne være smuk)
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 agurk
  • 6-7 cherrytomater eller 2 store tomater
  • 1 bundt purløg
  • Evt. lidt friske krydderurter som fx mynte, persille eller koriander
  • Salt og Peber

Dressing

  • 1 tsk tahin (kan udelades)
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 1 spsk olivenolie
  • Saft og skal af ½ citron
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk honning
  • Salt og peber

Kog quinoaen efter anvisningen på pakken, men typisk vil det have en kogetid på cirka 10 minutter. Man kan se at den er færdig, når du begynder at kunne se små ’haler’ på quinoaen. Hæld det overskydende vand fra og hæld quinoaen tilbage i gryden, og fordel hvidløgsolie, salt og peber henover og rør rundt. Sæt quinoaen på køl.

Tænd ovnen på 200 grader varm luft. Skyl og rens peberfrugten. Skær den lange strimler på cirka 1 cm. Fordel peberfrugten på en bageplade med bagepapir og pensl den med olivenolie og giv det et drys salt til slut. Bag peberfrugten midt i ovnen i cirka 10 minutter, til den begynder at blive mørk i kanterne. Sæt det til afkøling.

Imens kan dressingen røres. Hvis ikke du har tahin, så udelades den sammen med vandet og lidt ekstra olivenolie tilsættes. Riv citronskallen fint på et rivejern. Rør tahinen med vand og citronsaft så den bliver flydende. Tilsæt fintrevet citronskal, olivenolie og hvidløgsolie. Smag dressingen til med salt, peber og honning.

Skyl og skær agurken i små tern, gør det samme med tomaterne. Hak purløgene fint, har du frisk persille/mynte/koriander til rådighed så hakker du også det med. Hvis ikke så fungerer tabboulehen også fint uden.

Saml quinoa tabboulehen i et stort fad og fordel dressingen henover. Spis den som den er eller server den med falafler eller græske oksedeller.

Tabbouleh, quinoa, low fodmap, fodmap venlig, mellemoestlig, salat, buffet, antiinflammatorisk, gastroequation, maaltidssalat

Kan du ikke få nok af salater så har jeg en række i arkivet, som du finder her. Elsker du som mig også tahin så skal du prøve kålsalaten med tahin og kerneknas, den er virkelig god!

∼Ha’ en dejlig tirsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *