banangranola

Banan Granola

Banan granola er nok det, jeg har lavet allermest af i år. Jeg vil tro, at der ryger en portion banan granola i ovnen cirka 1 gang om ugen. Det er super let, bliver super sprødt og kræver ingen sødning udover bananen. Vi spiser det ovenpå yoghurt, chiagrød og på greenies og det fungerer bare så godt. Også er det bare lækkert med hele nødder.

Prøv også: Low fodmap venlig Greenie

main

BANAN GRANOLA

Antal: 1 glas / 10 portioner — Samlet Tid: 1 time og 10 minutter — Arbejdstid: 10 minutter
Ingredienser
  • 1,5 store modne bananer eller evt. 2 små (frosne optøede fungerer også fint)
  • 4 spsk rapsolie (gerne koldpresset)
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • 150 g grove havregryn
  • 100 g fine havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 120 g mandler
  • 130 g valnødder eller hasselnødder
  • Fremgangsmåde

    Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

    Mos bananerne og rør dem sammen med krydderier, salt og rapsolie i en stor skål.

    Vend havregryn, græskarkerner og nødder i blandingen, så den bliver godt fordelt, gør det evt. med hænderne.

    Vend blandingen ud på et bageplade beklædt med bagepapir. Bag det midt i ovnen i 15 minutter ved 160 grader, vend i det halvvejs med en palet.

    Sluk ovnen efter de 15 minutter og lad det stå og tørre på eftervarmen i cirka 45 minutter.

    Lad blandingen køle helt af og opbevar den i en lufttæt beholder og nyd banan granolaen til din morgenmad.

    banan granola

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.