Glutenfri græskarboller

Mine bedste Glutenfri græskarboller til dato

Hvor er det altså dejligt vejr for tiden. Så flot og varmt solskin i september, det er da en ren foræring. Vi udnyttede det flotte vejr i weekenden til udendørs picnic og kanalrundfart og sluttede af med en stor is, så lækkert!

En af de mere besværlige ting efter min mening, når man skal forsøge at undgå fodmaps er brød problematikken. Enten skal det hæve 1 dag eller også skal det være glutenfrit. Jeg kan ikke undvære brød, så jeg bager utrolig meget brød. Især meget brød på surdej, simpelthen fordi de glutenfrie brød og boller jeg har bagt ikke helt smagte af rigtig brød. Der var altid en eller anden bismag. For et par uger siden blev jeg enig med mig selv om at jeg skulle give det et skud mere, især efter jeg havde læst dette inspirerende indlæg fra Cecilie på www.lavfodmap.no

Så det blev til disse boller, og de sidder virkelig lige i skabet. Glem alt om kedeligt glutenfrit brød, de her boller er så gode at man ikke opdager, at de er glutenfrie hvis ikke man ved det. Jeg elsker dem også for at man kan have friskbagte boller på cirka 1,5 times tid med hævning/afkøling alt i alt.

Prøv også: Glutenfri Sprøde Gulerodskiks

GLUTENFRI GRÆSKARBOLLER

Antal: 9 Stk — Samlet Tid: 1 time — Arbejdstid: 20 minutter — Fryseegnet: Ja
Ingredienser

 • 4 dl lunt vand
 • 15 g gær
 • 1 tsk ahornsirup eller sukker
 • 1 tsk fint salt
 • 100 g rismel (kværn evt dit eget)
 • 50 g majsmel
 • 60 g græskarkerner
 • 2 spsk fiberhusk (DEN GULE)
 • 1 knivspids hjortetaksalt (tip herfra)) kan udelades
 • lidt polenta mel til pynt i top og bund
 • Fremgangsmåde

  Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål. Rør gær ud i det lune vand sammen med sukker og salt. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør godt med en gaffel eller grydeske. Det ligner noget vådt pjask, men lad det stå i 10 minutter.

  Efter 10 minutter hvor HUSK har stået og suget væske i dejen, røres den på en røremaskine eller med en stor ske. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

  Form dejen til boller med en stor ske dyppet i vand. Drys evt med lidt polentamel på bagepapiret og sæt bollerne i det, der skulle gerne blive 8-9 stykker. Drys med polentamel på toppen.

  Lad græskarbollerne efterhæve et kvarter. Bag dem midt i ovnen i 30 minutter, og lad dem afkøle mindst 10-15 minutter inden de skæres ud.

  9 kommentarer til “Mine bedste Glutenfri græskarboller til dato

  1. Jeg har lige forsøgt mig med din opskrift. Men mine boller er blevet helt flade. Hvad mon jeg har gjort forkert?

   1. Hej Marianne,
    Det lyder da rigtig ærgerligt.
    Jeg har selv oplevet det, hvis jeg har været for gavmild med væsken, eller hvis husken ikke har bundet væsken godt nok, det skal endelig være den gule bagehusk. Man kan forsøge at vende de tørre ingredienser i vand (håndvarmt) og gær blandingen, også lade det trække 10 min inden man rører det på røremaskinen, så burde husken have suget væske til sig.
    Det kan også hjælpe at folde ‘bollen’ ind under sig selv når man sætter den på bagepladen, så man får den spændt op, så den hæver i højden og ikke i bredden.
    Håber det måske kan hjælpe 🙂
    // Natascha

    1. Mange tak for rådene. Jeg vil forsøge mig igen og se om det ikke hjælper. 😊
     Mvh Marianne

   1. Hej Dorrit, det er jeg glad for at høre 🙂 jeg har ikke så stor erfaring med airfryer, så godt at høre at opskriften også kan bruges der.
    God tirsdag!
    //Natascha

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *