panna cotta med appelsin

panna cotta med appelsin

Panna cotta, eller slet og ret kogt fløde med frugt gelé er i min verden en lidt overset gæste dessert. Den smager forrygende, du kan lave den i forvejen og tage den direkte ud af køleskabet og servere den for dine gæster, ren win – win i min verden. Jeg har været forfalden til at købe togoodtogo poser med grønt, når jeg kan få fat i dem, men sidste gang jeg hentede, fik jeg vitterligt 10 kg appelsiner, så vi har spist utrolig mange appelsiner herhjemme på det sidste. Og det var sådan set også derfor jeg endte med at lave panna cotta med appelsingelé og smørristede mandler og det kan helt klart anbefales.

Prøv også: Glutenfri Appelsin Chokolade Muffins

Panna Cotta med Appelsin

Antal: 4 stk — Samlet Tid: 3,5 timer — Arbejdstid: 30 minutter — Fryseegnet: Nej
Ingredienser

Panna Cotta

  • 2 blade husblas
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 dl piskefløde (evt. laktosefri)
  • 50 g rørsukker
  • Appelsin gelé
  • 1,5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 blad husblas
  • Pynt
  • 20 smuttede mandler
  • lidt smør
  • 20 g hvid chokolade
  • 1 skive appelsin
  • Fremgangsmåde

    Læg husblas i blød i koldt vand (dvs. de 2 blade til panna cottaen). Kog fløde op sammen med sukker og vaniljesukker under svag varme under omrøring så det ikke brænder på.

    Når sukkeret er opløst i den varme fløde, vrides den iblødsatte husblas fri for vand og tilsættes til fløden og røres godt ud. Lad flødemassen afkøle lidt i gryden.

    Find 4 passende glas, (jeg brugte drinksglas fordi de er lidt lavere og lidt bredere) og fordel flødemassen i glassene. Stil panna cottaen på køl i mindst 2 timer, før appelsingeléen hældes over.

    Til appelsingeléen sættes først det ene blad husblas i blød i koldt vand i cirka 10 minutter. Herefter presses 1,5 dl appelsinsaft, som lunes i en kasserolle (eller i en skål i mikroovnen alt efter hvad man foretrækker).

    Pres den værste væde af den udblødte husblas og rør den ud i den lune appelsinsaft. Lad det afkøle lidt inden du hælder den over de 4 glas med panna cotta. Stil panna cottaen med appelsingelé tilbage i køleskabet i mindst 1 time.

    Til pynten smuttes mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække i 10 minutter også pilles skrællen af. Halvér de smuttede mandler. Varm en pande op ved middelvarme og smelt lidt smør på panden, steg de smuttede mandler i smørret til de er gyldne og lysebrune.

    Afkøl mandlerne. Hak den hvide chokolade eller lav chokolade flager på et rivejern (brug den side man river agurk i skiver).

    Servér Panna Cottaen med hvid chokolade, smørristede mandler og en appelsinskive/båd

    Panna Cotta kan med fordel laves i forvejen også dagen før. De skal bare opbevares med film henover glasset til de serveres.

    panna cotta med appelsingelé

    En kommentar til “panna cotta med appelsin

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *