indisk vegetargryde

Indisk inspireret vegetargryde med kikærter og sød kartoffel

Selvom jeg virkelig glæder mig til at det bliver forår udenfor, så banker mit hjerte stadig for cremede varme gryderetter. Hos os forsøger vi at spise aftensmad uden kød og fisk 1-2 gange om ugen. Egentlig har jeg en ambition om mere, men man skal jo begynde et sted. Jeg er sikker på, at den her indiske vegetargryde kan glæde selv den mest inkarnerede kødelsker, da der er masser af smag og fylde i retten. At få fylde i smagen er noget af det der er sværeste ved vegetarretterne, men her lykkedes det meget godt. Vegetargryden skal gerne simre en times tid, til gengæld passer den næsten sig selv imens.

indisk inspireret vegetar gryde, veggie korma

Indisk Inspireret Vegetargryde med kikærter og sød kartoffel

4 personer, eller 2 personer x 2 dage
  • 2 gulerødder
  • 2 medium kartofler
  • 140 g sød kartoffel (ca. 1 ½ sød kartoffel pga indhold af polyoler)
  • 250 g knoldselleri eller 1 aubergine
  • 3 grønne toppe fra forårsløg
  • 2 cm ingefær
  • 3 spsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
  • 1,5 spsk spidskommen
  • 1 spsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nellike
  • 1 spsk tomatpuré
  • 160 g kikærter fra dåse (ca. 1/3 dåse)
  • 1 dåse hakket tomat + 1 dåse vand
  • 1/2 dåse kokosmælk (200 ml)
  • salt og peber
  • rund evt. vegetargryden af med 1/2 tsk sukker
  • topping: Kokosmel, ristede mandler el. peanuts, koriander og rosiner

Når jeg laver vegetargryde bruger jeg de grøntsager vi lige har i grøntskuffen. Derfor har jeg både lavet den med knoldselleri og aubergine, og det smagte virkelig lækkert begge dele. Gulerødder, forårsløg og sød kartoffel er dog lidt et most for at runde retten af. Resten kan skiftes ud til andre rodfrugter eller fx. courgette.

indisk inspireret vegetar gryde, veggie korma

Skær gulerødder, kartofler, sød kartoffel, knoldselleri (el. aubergine) i grove tern på ca. 1×1 cm. Skær de grønne toppe fra forårsløg tyndt og hak ingefæren fint. Varm en stor gryde op med 2 spsk hvidløgsolie og svits krydderierne af 1 minuts tid. Tilsæt 1 spsk olie mere og svits grøntsagerne i 5 minutters tid ved middel varme. Brug lidt ekstra olie hvis det begynder at sætte sig. Tilsæt tomatpuré og steg lidt videre. Hæld kikærter, hakket tomat, 1 dåse vand og kokosmælken i vegetargryden og lad den simre 1 times tid under låg. Rør af og til. Er den for flydende kog den lidt ind, hvis den bliver for tyk tilsæt lidt ekstra vand. Smag til med salt, peber og en smule sukker.

Server med ris til og top med kokosmel, ristede mandler (kan erstattes med peanuts), koriander (kan erstattes med persille) og rosiner.

indisk inspireret vegetar gryde, veggie korma

Et par tips omkring halve dåser

Jeg plejer at opbevare tomatpuré i et lille syltetøjsglas i køleskabet. Jeg har sjældent brug for en hel dåse tomatpuré til noget, så jeg bruger en spsk her og der indenfor en uges tid. Hvis man ikke står og skal bruge det lige nu og her kan det sagtens fryses. Det samme princip bruger jeg også med kokosmælk og kikærter. Kokosmælk holder sig også fint i et glas i køleskabet, hvis jeg ved at jeg bruge det indenfor de nærmeste dage. Kikærter er jeg dog begyndt at fryse ned i portioner fordi jeg har prøvet at de står og bliver dårlige efter et par dage.

∼Ha’ en rigtig dejlig tirsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *