Glutenfri mandelsmåkager

Sprøde Glutenfrie Mandelsmåkager

Så blev det endelig fredag, og det har jeg virkelig set frem til! Det har været en travl uge frem til nu og det bliver weekenden også, men på den gode måde. Her i weekenden afholder Irma sin madmesse I Forum og der skal jeg ind og kigge imorgen og det glæder jeg mig til! Så håber at jeg kan få lidt god inspiration! Fredagskagen i denne uge er blevet konverteret til mandelsmåkager, men det gør dem bestemt ikke dårligere. Faktisk synes jeg at det er enormt svært at bage sprøde glutenfrie småkager, men de her mandelsmåkager er faktisk ganske gode.

glutenfri, mandelsmåkager, cookies, almonds

Glutenfrie Mandelsmåkager, ca. 60 stk

 • 30 g hakkede mandler
 • 200 g marcipan (mandelindhold 62 %)
 • 2 dl kartoffelmel
 • 1 spsk vaniljesukker
 • 1 æg
 • 125 g blødt smør
 • kardemomme
 • rørsukker eller perlesukker

Riv marcipanen groft på et rivejern. Bland smør og revet marcipan til en jævn masse uden klumper med fingrene. Hak mandlerne fint og bland det sammen med kartoffelmel og vaniljesukker. Rør æg og melblanding i marcipanmassen, så den er homogen. Er dejen meget klistret sættes den på køl i 15 minutter. Imens fordeles nogle spsk sukker og kardemomme (stødt) på et stykke bagepapir. Rul dejen til mandelsmåkager ud til en pølse med en omkreds på en 5 krone og rul den i sukker/kardemomme blandingen. Sæt småkagepølsen på køl i 1 time.

glutenfri, mandelsmåkager, cookies, almonds

Tænd ovnen på 180ºC. Tag småkagedejen ud og skær den i skiver på 1/2 cm og fordel dem på et par bageplader (de kan lægges nogenlunde tæt, da de ikke flyder ud). Bag dem midt i ovnen i 12-15 minutter. Afkøl mandelsmåkagerne på en bagerist. Småkagerne smager bedst dagen derpå, hvor de har udviklet den fulde smag af mandler og vanilje.

Mandelsmåkagerne er perfekte ledsagere til en god kop kaffe eller the.

glutenfri, mandelsmåkager, cookies, almonds

En lille note er at der er begrænsninger på indtaget af mandler, hvis man er i eliminationsfasen af low fodmap diæten. Derfor bør man ikke spise mere end 4 småkager pr portion for så holder man sig under 12g mandler pr portion. 

∼Kan I have en rigtig dejlig weekend!∼

2 kommentarer til “Sprøde Glutenfrie Mandelsmåkager

 1. Hej Natascha. Jeg har netop fundet din opskrift på disse Mandelsmåkager, der lyder så lækre:-)
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig og bage dem, men da jeg er meget insulinfølsom, er det ikke godt med kartoffelmel for mig. Har du nogen erfaring med Pofiber og ved om det kan bruges i stedet for for? (Det er meget nyt for mig, alt det her med mit lave blodsukker, så der er stadig rigtig meget jeg ikke ved)
  Jeg har læst, det er nogle andre udfordringer du slås med, men derfor kan det jo godt være du ved det:-) På forhånd tak og rigtig dejlig dag. Hilsen Kristina

  1. Sorry, din kommentar havde forputtet sig i cyberspace. Jeg er ked af at høre om din insulinfølsomhed med lavt blodsukker, det er desværre ikke et emne jeg er så velbevandret i. :-/ Jeg har ikke testet dem med pofiber desværre. Hvis man er i ‘småkage’ afdelingen, så kan kan man måske omgå meltyperne, hvis man går med en kokostop istedet for 🙂
   Håber alt løser sig til det bedste for dig, ha en dejlig søndag!
   // Natascha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *