3 sunder eftermiddagssnacks

3 ‘sunde’ eftermiddagssnacks

Så blev det endelig fredag:-) Går du ligesom jeg også ned på energien (til tider) sidst på eftermiddagen eller sidst på ugen? Når jeg har det sådan føles det nogle gange som om jeg kunne spise hele køleskabet, jeg har slet ikke nogen bund.

Jeg forsøger at styre mit sukkerindtag, så jeg ikke (udelukkende) bliver en glad lille sukkergris. Så for ikke at falde i kagefælden for tit, så har jeg 3 bud på eftermiddagssnacks, der har reddet min dag mange gange.

3-sunde-eftermiddagssnacks-4

Snack nummer 1: Hjemmelavet knækbrød med peanutbutter.

Helt enkelt, men det virker! Du finder mine opskrifter på knækbrød her og opskrift på peanutbutter her.

3-sunde-eftermiddagssnacks-5

Snack nummer 2: Ristede hasselnødder med mørk chokolade.

Det er virkelig noget af det bedste. Rist dine hasselnødder på ovnens eftervarme i 5-10 minutter til de er gyldne, en dag hvor du alligevel skal bruge ovnen. Husk begrænsningen på nødder. Jeg plejer at tage 10 nødder og 1 stort stykke mørk chokolade (85%, 10g). Spis en nød og en lille bid af chokoladen (eller bræk chokoladen i mindre stykker), det smager SÅ godt, man får associationer til sund nutella 🙂

3-sunde-eftermiddagssnacks-3

Snack nummer 3: Gulerødder i stave med persillepesto.

Det smager også bare af mere. Opskriften på persillepesto giver 1 stort glas, så har du til hele ugen, ellers kan man sagtens lave den halve mængde.

Persille Pesto:

  • 20 g pinjekerner eller solsikkekerner (2,5 spsk)
  • 30 g parmesan eller gran spico
  • 1/2 bakke persille cirka 40g
  • 1/2 dl olivenolie
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk hvidløgsolie, se hvordan du laver din egen her
  • salt og peber

Rist kernerne på en varm pande. Kør det hele sammen med en stavblender eller minihakker. Smag til med salt og peber og kom det på et glas i køleskabet. Pestoen holder nogle dage i køleskab men toppen skal være dækket af olie, alternativt kan man fryse den ned i en isterningbakke, og bruge den på pasta hvis man har overskud.

3-sunde-eftermiddagssnacks-2

Jeg håber at du har fået lidt inspiration til at overvinde dine eftermiddagscravings med en sund snack. Ha’ en dejlig weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *