Huevos Rancheros eller ‘ranch æg’ lyder mere fancy end det egentlig er. Basalt set er det en tortilla, med krydret bønne sauce og spejlæg på toppen. Det stammer fra det mexicanske køkken og huevos racheros smager forrygende. Oprindeligt er det en morgenmadsret, men den dur også helt fint til frokost eller aftensmad. For at få det til at passe med low fodmap diæten i begrænsnings fasen, så har jeg tilpasset lidt på den oprindelige ingrediensliste, men det smager stadig super! Det betyder så også at skal retten være low fodmap, så skal mængdeangivelserne overholdes, det gælder især bønnerne, courgette og avokado.
Prøv også: Chili sin Carne
Huevos Rancheros
Antal: 2 personer——Tid: 30 minutter
Ingredienser
Krydret grønt/bønne sauce
Forslag til topping
Vælg et par stykker ud, eller kør fuld plade.
Endvidere skal bruges
Fremgangsmåde
Skær peberfrugt og tomater i tern, riv gulerodden og hak den grønne top fra forårsløg. Steg sorte bønner og de grønne toppe fra forårsløg af i hvidløgsolie i en medium gryde, sammen med spidskommen, koriander, salt og peber.
Lad det simre i 10 minutters tid, til den så småt tykner lidt. Riv squashen og tilsæt den til sidst. Smag til med salt, peber og en evt. en smule sukker til sidst.
Varm en pande op til middel varme og kom til fedtstof på. Spejl de 4 æg til spejlæg, til de er faste i hviden men stadig en smule bløde i blommen.
Lun majstortillas, enten i mikroovnen eller på en medium varm pande (det giver lidt sprødhed). Laver du dine egne majspandekager, vil de være ‘mere pandekageagtige’
Gør toppingen klar. Server Huevos Rancheros med en (sprød) tortilla i bunden, bønne/grønt sauce ovenpå, spejlæg på toppen og pynt med topping. Det smager altså virkelig fantastisk!
Et lille tip til opskriften er at koge de sorte bønner selv. Jeg køber altid en stor pose tørrede sorte bønner, udbløder og koger dem. Det er ikke særlig svært og det kan godt betale sig økonomisk også smager de bedre. Fordelen er også at man selv kan portionsopdele dem i passende mængder (især dejligt på low fodmap) og lægge dem i fryseren, så er det nemt lige at bikse aftensmaden sammen.