citronsorbet

Citron Sorbet uden ismaskine

Hvor er det dejligt, at vejret er så fantastisk! Herhjemme går vi helt i feriestemning, med lange aftener på den franske altan med kig til himlen og tusmørke og alle svalerne. Og nu også med sorbet is på ‘altanen’. Jeg har også været ude og investere i ny (brugt) cykel, så jeg er klar cykelture i det grønne henover sommeren. Vi har været en del ude at rejse det sidste halve år, så vi har besluttet at holde en uges sommerferie herhjemme, så håber vi bare på godt vejr 🙂

Citronsorbet 3

Min eneste anke på det her fantastiske vejr, er, at det er utrolig varmt at arbejde i. Her tænker jeg ikke på bloggen, for det er ren hobby. Vi er selvstændige og lever af at udføre ejendomsservice og trappevask, og i det her vejr er det altså en temmelig varm og svedende kombi, så der ryger nogle liter væske indenbords. Men nu er det jo blevet fredag og dermed (næsten) weekend, og jeg elsker is! Personligt er jeg vokset op i Nordjylland relativt tæt på Vebbestrup Mejeri (måske nogle kender deres is fra Fakta og Kvickly), men ude hos dem kan man bl.a. købe deres egen softice frisk fra mejeriet. Det er og bliver den bedste (og billigste) is jeg har smagt til dato, dog er den ikke laktosefri, men den smager blændende godt.

Citron Sorbet 1

Jeg har før eksperimenteret med diverse hjemmelavede flødeis, og det plejer at gå meget godt. Men jeg har aldrig lavet sorbet is, før nu. Jeg har indtil videre ikke planer om at investere i en ismaskine, for jeg ved ikke, hvor jeg skal gøre af den, sådan er det når pladsen ikke er ubegrænset. Derfor har jeg forsøgt mig med at lave sorbeten uden ismaskine. Det er ikke enormt tidskrævende, men det kræver, at man er til stede og kigger til den i indfrysningsfasen, og at man har en blender eller foodprocessor, der kan kværne is. Hvis man har det, så kan det sagtens lade sig gøre 🙂

Citronsorbet 4

Citron sorbet is cirka 0,6 l

  • 100 g rørsukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl citronsaft (saften fra 3 mellemstore citroner cirka)
  • 1 1/2 pasteuriseret æggehvide svarer til 1 af de små bægre
  • 3 spsk flormelis

Kog vand og rørsukker op så sukkeret opløses. Lad det afkøle til det er håndvarmt. Pres citronerne og bland citronsaft og sukkervand. Frys det ned i en beholder til det er fast. Evt. kan man fryse det ned om aftenen og lade det fryse natten over. Når massen er fast tages den ud af fryseren, mens æggehviden og flormelisen piskes til en meget stiv marengsmasse. Citron Sorbet

Min blender kan kværne is, tjek lige om den kan inden du forsøger ellers kan blenderglasset sprænge. Skær isterning ud i mindre stykker og kom dem i blenderen. Jeg blendede og skubbede isterninger ned indtil det havde form og konsistens af hvid slushice. Hæld ‘slushicen’ i en skål og vend marengsmassen i og vend rundt til det hele er blandet jævnt. Frys sorbet massen ned i en isbøtte. De første 3 timer skal du være over den og vende i den mindst 1 gang i timen, måske lidt oftere. Ellers ender du med et lag marengs og 1 lag sodavandsis. Min sorbet is tog cirka 5 timer at fryse helt fast, men det kommer meget an på fryseren. Resultatet blev testet igår eftermiddags og der var bred enighed om at det var vellykket! 🙂

Citronsorbet 5

∼Ha’ en rigtig dejlig weekend!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *