huevos rancheros

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros eller ‘ranch æg’ lyder mere fancy end det egentlig er. Basalt set er det en tortilla, med krydret bønne sauce og spejlæg på toppen. Det stammer fra det mexicanske køkken og huevos racheros smager forrygende. Oprindeligt er det en morgenmadsret, men den dur også helt fint til frokost eller aftensmad. For at få det til at passe med low fodmap diæten i begrænsnings fasen, så har jeg tilpasset lidt på den oprindelige ingrediensliste, men det smager stadig super! Det betyder så også at skal retten være low fodmap, så skal mængdeangivelserne overholdes, det gælder især bønnerne, courgette og avokado.

Prøv også: Chili sin Carne

Huevos Rancheros

Antal: 2 personer——Tid: 30 minutter
Ingredienser

Krydret grønt/bønne sauce
  • 2 spsk hvidløgsolie
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 80 g sorte bønner (enten udblødte og kogte eller fra dåse)
  • 1-2 grønne toppe fra forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store tomater
  • 1 medium gulerod (revet)
  • 130 g squash (revet)
  • salt og peber
  • Forslag til topping
    Vælg et par stykker ud, eller kør fuld plade.

  • 1 lime eller 1/2 citron
  • 1/4 avokado i tynde skiver
  • lidt creme fraiche
  • chili i ringe eller chiliflager
  • lidt frisk koriander eller persille
  • lidt revet ost eller mozzerella
  • Endvidere skal bruges

  • 4 æg
  • 4-6 majstortillas eller bag dine egne majspandekager
  • Fremgangsmåde

    Skær peberfrugt og tomater i tern, riv gulerodden og hak den grønne top fra forårsløg. Steg sorte bønner og de grønne toppe fra forårsløg af i hvidløgsolie i en medium gryde, sammen med spidskommen, koriander, salt og peber.

    Lad det simre i 10 minutters tid, til den så småt tykner lidt. Riv squashen og tilsæt den til sidst. Smag til med salt, peber og en evt. en smule sukker til sidst.

    Varm en pande op til middel varme og kom til fedtstof på. Spejl de 4 æg til spejlæg, til de er faste i hviden men stadig en smule bløde i blommen.

    Lun majstortillas, enten i mikroovnen eller på en medium varm pande (det giver lidt sprødhed). Laver du dine egne majspandekager, vil de være ‘mere pandekageagtige’

    Gør toppingen klar. Server Huevos Rancheros med en (sprød) tortilla i bunden, bønne/grønt sauce ovenpå, spejlæg på toppen og pynt med topping. Det smager altså virkelig fantastisk!

    huevos rancheros

    Et lille tip til opskriften er at koge de sorte bønner selv. Jeg køber altid en stor pose tørrede sorte bønner, udbløder og koger dem. Det er ikke særlig svært og det kan godt betale sig økonomisk også smager de bedre. Fordelen er også at man selv kan portionsopdele dem i passende mængder (især dejligt på low fodmap) og lægge dem i fryseren, så er det nemt lige at bikse aftensmaden sammen.


    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *