hjemmelavet rød karrypasta

Hjemmelavet Rød Karry Pasta uden hvidløg

Efter en fabelagtig god weekend rent vejrmæssigt, så er mine solbatterier lige ladet lidt ekstra op til den kommende uge. Hos os er vi meget glade for asiatisk inspirerede retter og kokosmælk i særdeleshed. Men for lige at få den helt rigtige smag, så skal der jo krydderblandinger eller pastaer til. Dem man kan købe er for det meste spækket med hvidløg, så dem holder jeg mig fra. Jeg er ret glad for pastaer, tidligere har jeg delt mit bud på grøn karry pasta med jer. Idag har jeg en hjemmelavet rød karry pasta her på bloggen til jer. Rød karry pasta og kokosmælk klæder hinanden utrolig godt, så her får du mit bud på en low fodmap venlig rød karry pasta uden hvidløg. 

roed karry pasta, low fodmap, hjemmelavet

Rød Karry Pasta (et lille glas, som kan bruges til 2 x aftensmad)

 • 1 spsk hel koriander
 • 1 tsk hele peberkorn
 • 10 g frisk ingefær
 • 2 store røde chili pebre
 • 2 grønne toppe fra forårsløg
 • 1 tsk revet lime skal eller citron skal (helst ØKO pga. sprøjtemidler)
 • 1 spsk tørrede kaffir lime blade eller 1 stængel citrongræs
 • Saften fra 1 lime eller 1/2 citron
 • 1 spsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
 • 1/2 tsk fiskesovs

Rist koriander og peberkorn på en tør pande. Skær ingefæren, chili og de grønne toppe fra forårsløg (og citrongræs hvis du bruger det) i mindre stykker. Jeg har ikke en foodprocessor, så jeg plejer at grovhakke det hele i minihakkeren, og derefter finhakke det bagefter med en stavblender så det får en jævn konsistens.

Opbevar karry pastaen i et glas i køleskabet. Skal du ikke bruge det hele med det samme, kan du med fordel fryse halvdelen ned i en frysepose, også bare tage det op næste gang du skal bruge det.

Jeg bruger rød karry pasta som smagsgiver, når vi laver wokretter. Senere på ugen deler jeg en af mine favoritter nemlig rejer i kokosmælk og rød karry pasta, som smager virkelig genialt sammen.

roed karry pasta, low fodmap, hjemmelavetroed karry pasta, low fodmap, hjemmelavet

Som et nyt mandagstiltag vil jeg gerne min uges 3 bedste up’s and down’s. Så hvis du synes at det lyder dødkedeligt så spring hurtigt videre. Tiltaget er tiltænkt primært mig selv, fordi jeg godt kan have tendens til at køre efter mottoet: ‘Der er en vej og det er fremad’. Det kan være en stor fordel til tider, men bagsiden af medaljen er at man ikke altid ser de gode ting der sker i hverdagen, fokuset kan ligge på at få streget nye ting der skal gøres på to-do listen. Jeg tror på at indstillingen er alfa og omega for at man kan være glad i en omskiftelig verden. Så mandagen bliver et lille selvrefleksionshjørne, for at det ikke kun skal blive glansbillede, så får i også lige 3 øv ting oveni hatten. 

Denne gang er jeg ikke så stærk på billedfronten, men jeg skal nok se om jeg ikke kan oppe mig lidt.

Downs

I forbindelse med arbejde skulle vi pakke en snefejemaskine væk for sommeren og det indebærer at kosten skal tages (hives) af maskinen. Ulideligt besværligt og min ryg havde glæde af den oplevelse i flere dage efter.

At køre helt ud til Amager en søndag morgen for at aflevere en nøgle, for så at finde ud af at nøglen ligger derhjemme.. suk..  nogle gange har man altså bare for mange ting i hovedet. Kender I det?

Torsdag var immervæk en regnvejrsdag at komme igennem, der er altså et eller andet med at arbejde med klaskehår og våde tæer der ikke ligefrem højner humøret. Måske man skal købe sig noget regntøj med smileys på??? 🙂 🙂 🙂

Optur

Vi har fået lov til at låne min farmors lejlighed med terrasse direkte ud til vandet til sommer, så der skal vi støve grillen af og (forhåbentlig) nyde solen i en liggestol, så jeg håber bare på godt vejr!

Mine blomster på den franske altan – > jeg har forårslyng, og stedmoderblomster + lidt krydderurter også har jeg bare fået det flotteste lille rosmarintræ af min mor ! Det gør mig bare så glad når jeg kigger ud af vinduet!

De her gulerodsmuffins i en kageversion istedet for muffins, hold da op hvor var det godt. Den smagte selvfølgelig så godt at jeg ikke nåede at få taget et billede..

∼Jeg håber at I får en dejlig begyndelse på ugen!∼

2 kommentarer til “Hjemmelavet Rød Karry Pasta uden hvidløg

 1. Hej Natascha,
  Jeg har lige et spørgsmål til opskriften. Hvis man bruger lime kaffir blade, skal de så bare blendes med i pasten? 🙂
  Mvh Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *