Grillet aubergine smager forrygende og er en dejlig forret med naan brød, et dejlig tilbehør til indisk inspireret mad eller fantastisk, som en del af et tapasmåltid. Yoghurt dressingen og de friske granatæblekerner giver lige auberginen det sidste ekstra. Pga. mængde anbefalingerne på low fodmap til aubergine så er der i opskriften beregnet 1 skive grillet aubergine pr. person (75g). Hvis du er ude af eliminitionsfasen eller slet ikke på low fodmap, så kan du bare se bort fra det.
Prøv også: Grønne bønner med sprød skinke
GRILLET AUBERGINE MED GRANATÆBLEKERNER
Antal: 4 portioner — Samlet Tid: 15 minutter — Arbejdstid: 15 minutter — Fryseegnet: Nej
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåde
Skær auberginen i 4 skiver på langs og pensl dem på begge sider med olivenolie. Krydr dem med spidskommen, salt og peber.
Steg aubergineskiverne på grill eller pande ved høj varme 2-3 minutter pr side, indtil de er møre. Mine tog cirka 6 minutter i alt.
Rør youghurt sammen med 1 spsk olivenolie, citronsaft og flydende honning. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere honning og citronsaft.
Top aubergineskiverne med youghurtdressing, 1 spsk granatæblekerner pr. aubergineskive og lidt friskhakket mynte eller persille
Server grillet aubergine som tilbehør eller som en del af et tapasmåltid.
Prøv også at servere grillet aubergine som tilbehør til indisk korma med ris.