low fodmap greenie

Low Fodmap Greenie med lavt indhold af fruktose

Greenien eller fordansket grøntsags smoothie har taget internettet med storm, som morgenmad eller et godt mellemmåltid. Jeg har lurepasset lidt, for jeg er ikke altid lige gode venner med min blender, og jeg hader at gøre den ren. Har I nogen gode tips? så modtager jeg dem gerne.

Men nu skulle greenien være! Jeg har undladt at komme frugt/bær på toppen for ikke at få for meget fruktose, der er jo allerede banan i min greenie. Har man ikke problemer med fruktose så skal man bare slå sig løs med de lækre bær på toppen.

greenie, low fodmap

Low Fodmap Greenie, 1 portion

 • 1/3 frossen moden banan eller 1 kiwi
 • 2 blade grønkål eller 1 håndfuld strimlet grønkål
 • 2 frosne kugler spinat (ca. 60 g)
 • 1/4 agurk
 • 1 tsk frisk ingefær
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 lille håndfuld mynte
 • 1 dl vand eller lidt mere hvis du ikke kan få den til at blende ordenligt
 • lidt friskpresset citron eller limesaft til at runde af

Blend det hele til det er en homogen masse. Jeg har en blender der kan knuse is, men det tog alligevel en rum tid af få det hele blendet godt sammen til greenie, så hav tålmodighed hvis ikke du har rolls royce blenderen til at stå derhjemme.

Smag greenien til med lidt citron eller limesaft, hvis den mangler lidt sødme kan der evt. tilsættes lidt ahornsirup. Server greenien i skål med lækker topping på.

Topping

 • Lidt pecannødder
 • Kokosflager
 • Et stykke hakket mørk chokolade (Her har jeg 10 g 85 % kakao)
 • 1 spsk hørfrø
 • evt lidt mynte på toppen

Greenie i sig selv som morgenmad, tror jeg ikke ville kunne holde mig fuldstændig mæt. Men spis evt. et æg til eller et stykke knækbrød til, jeg kan anbefale de her glutenfrie knækbrød.

greenie, low fodmap

Lige for tiden sidder jeg og arbejder på at tage mig sammen til at gennemgå et reintroduktionsforløb, så jeg kan blive lidt klogere på hvilke fodmaps grupper der udløser mine IBS symptomer. Derfor er jeg gået tilbage til eliminationsfasen. Jeg spiser ikke normalt så restriktivt, så det føles lidt udfordrende. Måske I andre oplever det samme?

I hvert fald tænkte jeg at jeg vil skrive mine erfaringer sammen i et kommende indlæg med forslag til hvordan man strikker en madplan sammen for ugen. Indtil videre har jeg oplevet, at selvom jeg tåler laktose, så skal jeg måske skrue lidt ned for mængden, for det har godt nok hjulpet på min oppustethed at gå over til laktosefri mælk. Det skal så siges at jeg er storkunde i mejeriafdelingen. 🙂 Måske jeg skulle spise greenie til morgenmad lidt oftere…

∼Ha’ en rigtig dejlig tirsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *