De Bedste Kartoffel Fritter

Kartoffel fritter 3Kartoffelbåde, grove kartoffel fritter eller rustikke kartofler. Kært barn har mange navne. Men essensen er, at man har den bløde lækre kartoffel med en super sprød skorpe udenpå. Det er i hvert fald min definition på den perfekte pommes frites. Man kan sikkert opnå dette på flere måder, men mit bedste bud kommer her.Kartoffel fritter 2

De passer perfekt til burger, bøf eller et stykke kød på grillen, så er det jo lige vejr til at forsøge sig i lige nu, lad os håbe at vejret holder længe. Man bliver helt glad i låget, når vejret er så lækkert og overskudskontoen stiger lige til det dobbelte. Vi er i sommerhus, så vi skal også have testet grillen og nydt solen. Det er vist nødvendigt med en solopladning efter den kolde april, især fordi vi rejser et par dage til Færøerne i næste uge. Sol og varme er vist ikke det, der er mest af på de kanter, vist mere skyer og <10 grader desværre. Til gengæld er der massere af får og smuk natur 🙂 Så vi nyder solen, mens vi er hjemme og håber, at den også er der, når vi kommer retur.

Tilbage til de fantastiske fritter….

Kartoffel fritter 1

Du skal bruge:

  • 1 kg kartofler i cirka samme størrelse med skræl (gerne medium størrelse)
  • Hvidløgsolie, (se her hvordan du laver din egen)
  • Salt og Peber
  • Chiliflager

Skyl og skrub kartoflerne for skidt. Kog kartoflerne under låg i usaltet vand til lige før, de er møre i cirka 15 minutter. Afkøl dem evt. i køleskab. Skær kartoflerne i både. Varm en pande med hvidløgsolie langsomt op til middelhøj temperatur. Brug evt.hvidløgsolie på evt. spædet op med en anden olie der kan tåle opvarmning fx oliven eller rapsolie (kræver langsom opvarmning). Krydr kartoflerne med salt, peber og chiliflager. Steg kartoflerne på alle 3 sider til de er gyldne og sprøde.

Kartoffel fritter 4

Server straks med din foretrukne dyppelse, fx ketchup, remoulade eller endnu bedre hjemmerørt mayo.

∼Ha’ en rigtig dejlig solskinsdag og nyd det dejlige vejr ! ♥∼

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *