Grovbrødschips

Grovbrødschips #2 Restetips

grovbrødschips 5Så er jeg langt om længe tilbage på bloggen. Alting tog lige lidt mere tid end planlagt, så jeg endte med at tage fri fra bloggen, mens vi var på Færøerne. Jeg prøver, om jeg ikke kan stykke et lille indlæg sammen om Færøerne og mad i løbet af næste uge. Først kommer her et lille restetip. For hvem kan ikke li’ chips? – og nu er det jo ovenikøbet lørdag, ja jeg siger det bare..  Jeg siger i hvert fald ikke nej tak, men kender I det, at man har noget grovbrød, der bare er blevet tørt og trist? Da jeg var i sommerhus for snart et par uger siden, havde jeg taget mit eget speltgrovbrød med, men der var bare så meget tilbage, og det var ikke i en tilstand (stærkt smuldrende), hvor der var noget ved det. Jeg ærgrer mig virkelig over at smide mad ud, så derfor gik jeg i tænkeboks, og kom i tanke om brødschipsene. Så her er min version af grovbrødschips – ikke sunde, men de smagte forrygende.♥

Du skal bruge:

  • Reste grovbrød, fx det her
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Evt. rosmarin, kan udelades

Medmindre dit brød er hårdt som sten, så kom det i fryseren i 1/2 times tid, så er det lettere at skære ud. Skær brødet ud i så tynde skiver som muligt, helst i nogenlunde samme tykkelse. Tænd ovnen på 175 grader varm luft. Læg brødskiverne i en bradepande og hæld lidt olivenolie over, vend det godt rundt og drys med flagesalt.

Rist brødet midt i ovnen i 10-15 minutter, eller til skiverne er sprøde og gyldne. Vend i det undervejs. Når brødet er ristet tilpas, sættes det til afdrypning på en rist med køkkenrulle. Det er vigtigt, hvis de skal gemmes og ikke spises samme dag, for ellers bliver brødchipsene bløde.

grovbrødschips

Når brødchipsene er afkølet, så er det bare at slå sig løs.♥ Det smager virkelig godt! Jeg kan ikke få nok af krydderurter, så derfor dryssede jeg lidt friskhakket rosmarin udover chipsene, efter de var kommet ud af ovnen. Det blev de bestemt ikke dårligere af. 🙂

Har man en rest brødchips, så kan de også knækkes og drysses på salaten som croutoner.

Grovbrødschips 4

∼Velbekomme og god weekend∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *