bagte gulerødder med rucola

Bagte Gulerødder med Rucola og Ristede Solsikkekerner

Ret skal være ret de grøntsager der er i sæson lige nu, er ikke de mest superspændende og det kribler i fingrene på mig for at gå ned og så de første hold radisser. Jeg synes nu faktisk at bagte gulerødder gør det fantastisk sammen med rucola også med ristede solsikkekerner på toppen. Det er flot og festligt med et minimum af ingredienser + at gulerødder indeholder mange gode kostfibre.

Jeg teasede jo lidt for at jeg skulle på madmesse i weekenden, og det var på mange måder godt og interessant. Jeg fik smagt en masse spændende ting. (Som så gjorde at jeg havde voldsomt ondt i maven søndag, hurra for IBS) Overordnet set synes jeg at madmessen var god, skulle jeg komme lidt malurt i bægeret, så synes jeg at der blev solgt for mange billetter, så der simpelthen var for mange mennesker og at der var for stort et fokus på færdigvarer og halvfabrika fremfor råvarer. Så tror jeg vil overveje, om jeg vil købe billet igen næste år.

bagte gulerødder, low fodmap, rucola, solsikkekerner

Bagte gulerødder med Rucola, 2 personer

  • 6-7 små gulerødder
  • olivenolie
  • god salt
  • peber
  • en håndfuld rucola
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk hvidløgsolie (se her hvordan du laver din egen)
  • lidt havsalt
  • 1 tsk røget paprika
  • balsamico

Tænd ovnen på 160º C almindelig ovn. Skrub gulerødderne grundigt. Halver gulerødderne, lad top og bund blive siddende på. Læg de halverede gulerødder i et lille fad og vend dem i lidt olivenolie, drys med peber og en god havsalt. Bag gulerødderne midt i ovnen i cirka en halv time til de er møre, vend dem halvvejs i forløbet. Jeg kan godt li’ at gulerødderne får en anelse farve, så jeg skruer ovnen op til 200º C de sidste 5 minutter.

Tag gulerødderne ud og lad dem afkøle. Varm en pande op og rist solsikkekernerne i hvidløgolie, når de er næsten færdige drys med salt og røget paprika. Rør godt og lad dem afkøle.

Skyl rucolaen og læg det på en tallerken, fordel de afkølede gulerødder ovenpå rucolaen. Er der olie tilbage i fadet fra ovnbagningen, så dryp med det udover rucolaen og gulerødderne ellers dryp med lidt ekstra olivenolie. Dryp også med lidt balsamico henover det hele. Top salaten med de ristede solsikkekerner og giv det hele et lille drys peber.

bagte gulerødder, low fodmap, rucola, solsikkekernerbagte gulerødder, low fodmap, rucola, solsikkekerner

De bagte gulerødder passer rigtig godt til fx. mørbradgryde eller frikadeller.

∼Ha’ en rigtig dejlig tirsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *