Risotto med champignoner, low fodmap, gastroequation, comfort food

Risotto med champignoner

Så har efteråret / vinteren for alvor ramt os. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke er superfan af de 2 årstider for at være ærlig så går jeg lidt død her i mørket. For at komme godt igennem det hygger jeg lidt ekstra og søger tilflugt i boglæsning og ‘hyggemad’. Så det kommer der en del af på bloggen i det kommende. En af mine hofretter hvis der er lidt tomt i køleskabet er den her risotto en af mine favoritter indenfor comfy food. Den indeholder champignoner på glas fordi dem tåler jeg bedre end friske champignoner. Også er det da genialt at man altid kan have et glas på lager til når risotto sulten melder sig 🙂

Risotto med champignoner, low fodmap, gastroequation, comfort food

Risotto med svampe, 2 personer

 • 2 dl arborio ris (eller anden type grødris)
 • 250 g knoldselleri (erstat evt. med gulerødder hvis ikke du har knoldselleri)
 • 4 grønne toppe fra forårsløg
 • 2 spsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
 • 3 spsk hvidvinseddike
 • 8 dl god bouillon (for LF alternativ lav din egen hønsefond eller brug Touch of taste kyllingefond der er uden løg)
 • 1 glas champignoner
 • lidt friskrevet parmesan
 • Salt og peber

‘Gremolata topping’

 • En stor håndfuld persille
 • Skal fra en halv øko citron
 • 1 spsk hvidløgsolie
 • Salt og peber

Skyl og skræl knoldsellerien og skær den i små i tern. Skyl og hak de grønne toppe fra forårsløg fint. Varm en tykbundet pande godt op og fordel hvidløgsolien på panden. Steg de små tern af knoldselleri godt af ved middel varme med lidt salt og peber. Skyl og afdryp champignonerne fra glas og smid dem på panden og steg dem af et minuts tid. Tilsæt forårsløg og ris og steg 1 minut ekstra og hæld hvidvinseddiken på. Lad den stå og reducere 1 minuts tid.

Der er vist mange meninger herfra om hvordan man laver en rigtig risotto.

Sandsynligvis gør jeg det ikke 100 % rigtigt men den her fremgangsmåde fungerer for mig. Skru ned for panden til lav varme og hæld bouillonen gradvist henover risene, svampene og det grønne. Dvs. jeg hælder 1-2 dl bouillon på panden af gangen, rør i risottoen jævnligt og når væden er opsuget, gentager jeg processen indtil risene er møre. Måske skal du bruge lidt mere eller mindre væske, det afhænger lidt af hvilke ris du bruger.

Når risene er møre og risottoen har den konsistens du synes om smager du den til med peber og giver den et drys friskrevet parmesan ost + evt. salt, men først efter parmesanost, da den er lidt salt i sig selv.

For lige at give risottoen prikken over i’et, serveres den med en slags gremolata topping. Jeg siger slags fordi der hverken indgår ansjoser eller hvidløg i min udgave. Hak persillen groft og bland citronskal, hakket persille og hvidløgsolie med salt og peber.

Risotto med champignoner, low fodmap, gastroequation, comfort food

Server risottoen med gremolata på toppen og lidt friskrevet parmesanost. Den kan spises som den er eller serveres med en grøn salat fx bladbedesalat med appelsin og godt brød.

Risotto med champignoner, low fodmap, gastroequation, comfort food

∼Ha’ en dejlig tirsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *