Det er lidt tid siden, at jeg har været forbi sidst. Jeg driver jo det her lille hjørne af internettet på hobby / hygge basis, så i nogle uger er der bare opgaver og ting, der er vigtigere end bloggen. Det kan se nemt ud, men bag hvert indlæg i bloggen ligger der ofte flere timers arbejde. Derfor kan der indimellem godt være en lille pause mellem indlæggene, hvis jeg ikke har nok timer i døgnet.
Jeg vil idag gerne dele en pastaret, der kan få selv den mest begejstrede kødelsker til ikke at føle at en kødfri dag er en straf. Den der aubergine gør det bare fantastisk i tomatsovsen. Opskriften er en videreudvikling af den her fra aarstiderne. Ydermere indgår der en god portion rucola, som gror som ukrudt i mit lille havebed. Nogle gode forslag til hvad man kan bruge det til udover rucola pesto?
Hjemme hos os så er det som regel min mand, der har det privilegium at stå for tomatsovsen, så jeg har lokket hans bedste opskrift på tomatsovs ud af ham. Den kan bruges til mange ting, i en snæver vending, så er den også bare fantastisk henover pasta toppet med basilikum og parmesan. Vi bruger den også ovenpå pizza.
Grundopskrift Tomatsovs med chili – 1 portion
- 1 spsk hvidløgsolie (se her hvordan du laver din egen)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk oregano
- 1/2 spsk basilikum
- 1/2 spsk timian
- 1 spsk chiliflager (kan udelades hvis man ikke er til chili)
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk balsamico
- 1 spsk ketchup
- 70 g tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og peber
- smag evt til med lidt sukker
Rist krydderierne let i olien i en kasserolle og bland det med balsamico, ketchup, tomatpure og hakkede tomater. Lad den simre et par minutter og smag til med sukker, salt og peber. Er du til en glat tomatsovs, kan den evt. lige hurtigt blendes med stavblenderen.
Pasta i cremet tomatsovs med aubergine og kapers (2 personer)
- 1 portion tomatsovs (se ovenfor)
- 1 aubergine
- groft salt
- 1/2 glas kapers
- 16 oliven uden sten
- 2 grønne toppe fra forårsløg
- olivenolie
- hvidløgsolie
- 2 spsk græskarkerner
- 2 håndfulde rucola
- 1/4 agurk
- 10 cherrrytomater
- skal og saft af 1/4 øko citron
- salt og peber
- 200 g (glutenfri) tørret pasta
- revet parmesan
Skær auberginen i grove tern og put dem i en si, fordel en god portion groft salt ud over, vend rundt med hænderne. Lad auberginerne trække i cirka 10 minutter. Imens skylles og skæres de grønne toppe fra forårsløg i tynde skiver. Skyld og dup aubergineternene tørre for vand og salt. Varm en god blanding af hvidløgsolie og olivenolie i en mellemstor gryde. Steg aubergineternene ved middel varme i cirka 10 minutter til de er helt møre.
Imens skylles kapersne og oliven for salt og hakkes groft. Kom dem op i gryden til aubergineternene og hæld tomatsovsen med, og lad det simre i 10 minutter. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.
Rist græskarkernerne i lidt olie og salt på en varm pande. Skyl rucolaen, skær cherrytomaterne i kvarte og agurkerne i små tern. Vend det hele i lidt olivenolie, citronsaft, citronskal og græskarkerner. Krydr med lidt salt og peber.
Vend pastaen med aubergine tomatsovsen og server det i dybe tallerkener. Kom rucolatoppingen ovenpå og pynt med lidt revet parmesanost.
∼Kan I have en rigtig dejlig onsdag!∼