Vejret har officielt erklæret gryderetssæsonen for åben, heldigvis skulle blæseregnen da være aftagende for et par dage. Jeg stor ELSKER indisk inspireret mad og tikka masala er noget af det bedste jeg ved. Oprindelig er det jo en ret der indebærer langtidsmarineret kylling som derefter grilles. Selvom jeg elsker tanken om at god mad tager tid, så er jeg også bare et menneske der til tider elsker resultatet mere end processen. Så her får du mit bud på en lækker tikka masala med et par genveje undervejs.
Chicken Tikka Masala, til 2 sultne personer + rester eller til 4 personer med brød og salat
- 2 Kyllingebryster
- 3 cm ingefær
- 2 spsk hvidløgsolie (se her hvordan du laver din egen)
- et stort bundt grønne forårsløgstoppe (9-10 toppe)
- 2 røde chili
- et bundt koriander
- 2-3 spsk garam masala
- Gurkemeje pulver
- 1/2 citron
- 25 g smør
- 20-25 mandler
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 250 ml sødmælksyoghurt (for laktosefri version erstat med Naturmælks laktosefri youghurt 0,5 %)
- salt og peber
- 250 g ris (tørvægt)
Skræl ingefæren med bagsiden af en ske og skær den i grove stykker. Skyl de grønne forårsløgstoppe og skær dem i grove stykker. Skyl chilierne og skær den ene i mindre stykker. Skyl korianderen og skil blade fra stilkene.
Placer ingefær, halvdelen af de grønne forårsløgstoppe, den ene i chili i grove stykker og korianderstilke i en blender eller foodprocessor, sammen med hvidløgsolie og garam masala. Giv også pureen en omgang gurkemeje så den får en flot farve. Blend eller kør det hele sammen til en puré, hvis du har svært ved at få det til at køre rundt i blenderen kan du hælde lidt af den tynde væske fra kokosmælken oveni for at få det kørt godt sammen.
Skær kyllingen i strimler. Varm en mellemstor gryde op med lidt olie og en skefuld af puréen. Brun kyllingen godt af og ta’ den fra på en tallerkenen. Tilsæt smørret i gryden og steg resten af pureen af i et par minutter ved middel varme, tilsæt resten af de grønne forårsløgstoppe, steg et par minutter.
Sæt risene over efter anvisning på pakken. Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, dåsen med kokosmælk og yoghurt til tikkaen, sammen med saften fra den halve citron. Lad tikka masalaen simre 10-15 minutter på blusset.
Imens hakkes den resterende røde chili fint, fjern evt. frøstandene inden i chilien, hvis du ønsker lavere chilistyrke. Hak mandlerne groft og tørrist dem på en varm pande.
Smag tikka masalaen til med salt og peber og evt. mere citronsaft og lad kyllingen simre med de sidste 5-10 minutter.
Server chicken tikka masala ovenpå ris pyntet med korianderblade, finthakket chili og tørristede mandler.
Serveringsforslag:
Du kan strække tikka masalen til flere dage eller til 4 personer ved at servere en god grøn salat til sammen med lune naan brød. Opskriften på Naanbrød fra Ann-Christine på valdemarsro.dk brød er genial, men desværre ikke glutenfri. Alternativt kan en god skive spelt surdejsbrød også passe godt til.
Elsker du ligesom mig også indisk inspireret mad, så prøv de indiske hakkebøffer, den indiske korma, vegetargryden eller den low fodmap venlig dahl.
∼Ha’ en dejlig weekend!∼
- Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’