rismel

Kværn selv dit rismel – Inspiration #2

Så er det blevet fredag igen, og jeg vil benytte lejligheden til at dele et af mine bedste budgettips til low fodmap diet. De 3 mest brugte meltyper i mit køkken er spelt, rismel og majsmel. Det kan godt være lidt dyrt i længden fremfor 2 kg hvedemel. Så jeg køber gerne stort ind når der er tilbud.Hos os drikker vi en del stempelkaffe, og vi kværner selv vores bønner med en gammel elektrisk kaffekværn. Jeg har tidligere også kværnet hele krydderier til krydderiblandinger i den. Men det er så besværligt først at skulle gøre den ren for kaffe og derefter for karry. Men det gav mig ideen, hvad om man kunne kværne ris til mel i sådan en fætter? Jeg søgte lidt frem og tilbage på google og det viste sig at andre også havde gjort forsøget med succes.

Så jeg har investeret  i en ny kaffekværn (den billigste i supermarkedet) kun til mel, så slipper jeg for rengøringen. Den kan kværne 50g ris af gangen, ryst et par gange undervejs. Et plus ved dette er at man kan kværne brune ris, hvis man vil have lidt flere fibre. Evt. kan man sigte det efterfølgende, hvis man ikke er sikker på, at melet er fint nok. Et lille tip er, at den ikke må blive for varm, så skal du kværne store mængder – hold pauser ind i mellem.

Jeg bruger kværnen primært til ris, men jeg har også kværnet quinoa og grove havregryn i den. Havregryn kan den kværne så fint at det bliver fuldstændig florlet. Det kværnede rismel er bedst i brød eller kager. Jeg har dog erfaret at det ikke er så velegnet til småkager, da rismelet ikke rigtig vil suge fedtstoffet (som jo er en vis bestanddel af småkager), derfor flyder småkagerne ud og bliver flade som pandekager. Men hvis du er så heldig som jeg at have en kaffekværn stående, så kan du jo passende afprøve det.

~ Rigtig god weekend ~

2 kommentarer til “Kværn selv dit rismel – Inspiration #2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *