Kold køleskabsgrød med chiafrø

Kold køleskabsgrød med chiafrø og havregryn

Vi er gået ind i uge 2 af mit løbeprojekt. Jeg er som tidligere nævnt ved at træne mig selv op til at løbe en 5 kilometer eller 30 minutter i streg, selvom jeg har et fysisk arbejde, og jeg ikke selv føler, at jeg til hverdag er en sofakartoffel, så er jeg godt nok træt. Jeg værdsætter virkelig, at det kun er 3 gange om ugen, jeg skal løbe. Til gengæld så synes jeg, at det har en positiv effekt at løbe/røre sig de dage, hvor jeg vågner op med ondt i maven.

Jeg tror på at man kan gøre meget med kost, diæt og motion, men fjerne ibs helt og aldeles, som nogle mirakelmagere lover blot ved at følge low fodmap, det tror jeg helt ærligt ikke på.

Det er i hvert fald ikke noget, som jeg har oplevet. Jeg har det utroligt meget bedre af at spise low fodmap og de fødevarer som jeg har reintroduceret, men derfra til at sige at jeg aldrig har ondt i maven vil ikke være sandheden. Hvordan er jeres oplevelser med low fodmap?

Fordi jeg for tiden er lidt træt i kroppen kan det være dejligt nok, hvis morgenmaden kan forberedes aftenen i forvejen. Jeg har tidligere eksperimenteret lidt med kold køleskabsgrød, men når man skal ud og vaske trapper, så holder den mig ikke helt mæt længe nok. Her har jeg derfor forsøgt mig med at tilsætte lidt havregryn til chia grøden og det virker 🙂

Kold køleskabsgrød med chiafrø og havregryn (3)

Kold Køleskabsgrød med chia frø og havregryn, 1 portion

  • 25 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 spsk kokosmel
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl laktosefri mælk

Rør det hele godt sammen og sæt det på køl natten over i en beholder med låg. Jeg har brugt et gammeldags syltetøjsglas. Dagen efter røres grøden godt igennem med en ske. Server evt. i samme beholder. Man kan komme forskellige typer toppings på, begræns dig til cirka 1 stykke low fodmap venligt stykke frugt for ikke at få for meget fructose. Jeg kan godt li at bruge kiwi, blåbær eller banan eller halvt af hver. Så elsker jeg  også hasselnødder. Så jeg hakker 10 hasselnødder groft, det kunne også have været mandler og kommer ovenpå køleskabsgrøden. Skal det være weekendlækkert så kommer jeg også 1 stykke hakket (10g) mørk 85 % chokolade ovenpå. Så bliver morgenmaden ikke meget bedre 🙂

Kold køleskabsgrød med chiafrø og havregryn

Kold køleskabsgrød med chiafrø og havregryn (2)

∼Ha’ en dejlig onsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *