gulerodssuppe

Varmende gulerodssuppe

Så er vejret tonet over i den helt grå farveskala og jeg må nok indrømme, at jeg er mere til at se verden i technicolor. Jeg ser det positive i årstiden: Jeg kan pakke mig ind i mit dejlige varme tøj,min dyne og mine hjemmesko, men jeg foretrækker til en hver tid foråret. Det er sådan set samme strategi jeg har i køkkenet. Jeg foretrækker friske sprøde farvespillende salater, men omfavner de varme, bløde og måske lidt ‘brun tonede’ comfort food retter her i mørkesæsonen.

Varmende gulerodssuppe er ingen undtagelse. Lav den når der er gulerødder på tilbud og gang opskriften op, så har du mad i fryseren til næsten ingen penge og det smager forrygende. Opskriften på gulerodssuppen er low fodmap venlig.

Prøv også: Bagte gulerødder med birkes

VARMENDE GULERODSSUPPE

Antal: 2 portioner — Samlet Tid: 50 minutter — Arbejdstid: 15 minutter — Fryseegnet: Ja
Ingredienser

  • 500 g gulerødder i grove tern
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 3 grønne toppe fra forårsløg
  • 2 laurbærblade
  • 4 kardemomme kapsler eller 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk chiliflager (kan udelades)
  • 2 dl kokosmælk
  • 5 dl hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
  • saften fra 1/2 citron eller 1 lime
  • salt og peber
  • lidt (evt. laktosefri) yoghurt til servering
  • lidt frisk krydderurt til servering fx. basilikum, persille, purløg eller koriander
  • Fremgangsmåde

    Vask gulerødderne og skær dem i grove tern. Skyl forårsløgene og hak den grønne del groft. Varm hvidløgsolien op i mellemstor gryde og steg gulerødderforå, grønne tppe fra forårsløg + fintrevet ingefær kort i et par minutter.

    Tilsæt alle krydderier + peber. Bruger du hele kardemommekapsler, så giv dem lige et let tryk med den flade side af kniven så skallen åbner sig.

    Hæld kokosmælk i (har du en halv dåse i overskud, så kan kokosmælk fint fryses) + bouillon. Har du ikke en hjemmelavet bouillon på lager så kan en købe bouillon også fint gå, men skal det være low fodmap venligt i startfasen, så tjek ingredienslisten for løg, pt laver Änglamark en hønsefond uden løg.

    Lad det suppe simrekoge til gulerødderne er møre – ca. 25-30 minutter. Fjern laurbærblade og evt. hele kardemommekapsler. Stavblend suppen og smag til med salt, peber og citron eller limesaft.

    Pynt suppen med lidt youghurt på toppen og lidt friske krydderurter. Server med godt brød.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *