glutenfri spinatboller

Glutenfri spinatboller uden gær

Spinatbollerne er en variant af de meget populære Glutenfrie gulerodsboller uden gær , her har jeg udskiftet gulerødderne med spinat og det fungerer også fortrinligt. Det er vigtigt at understrege, at det er en glutenfri bolle uden gær, dvs. du skal ikke forvente at det er et franskbrød med strejf af spinat. Bollerne opfører sig anderledes end alm. bagværk bagt på hvede og gær, de vil være mere kompakte og lidt mere fugtige, det kan ikke være anderledes med de ingredienser.

Savner man den mere ‘normale’ brødfølelse, så vil jeg i stedet anbefale at man kaster sig ud i at teste bagværk med surdej, såfremt man ikke er intolerant overfor gluten.

Prøv også: Glutenfrit squashbrød uden gær

main

GLUTENFRI SPINATBOLLER UDEN GÆR

Antal: 16-18 stk — Samlet Tid: 50 minutter — Arbejdstid: 20 minutter — Fryseegnet: Ja
Ingredienser
  • 7 dl håndvarmt vand (ca. 40 grader)
  • 20 g fiber HUSK (den gule)
  • 100 g hakket frossen spinat (optøet)
  • 75 g solsikkekerner
  • 35 g hørfrø
  • 100 g majsmel
  • 125 g rismel
  • 125 g fintvalsede havregryn
  • 50 g boghvedemel
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk salt
  • lidt smagsneutral olie til pensling fx. raps
Fremgangsmåde

Opløs HUSK i det håndvarme vand i en røreskål, og lad det stå lidt og blive til en tyk gelé.

Tryk en smule af væsken ud af den optøede spinat. Mål mel, havregryn og kerner af. Tilsæt den optøede spinat, kerner, mel og havregryn, samt sukker og salt til gelémassen og kør det godt på en røremaskine.

Tjek konsistensen, dejen må ikke være for tør, men den må heller ikke flade for meget ud. Tilsæt evt. lidt mere vand eller mel om nødvendigt, for at få den ønskede konsistens.

Tænd ovnen på 200 grader, form dejen til boller med våde hænder.

Pensl bollerne med lidt olie, og drys evt. med lidt havregryn på toppen.

Bag dem cirka 30 minutter midt i ovnen til de lyder hule, når du banker på dem. Lad dem afkøle på en bagerist.

Bollerne holder sig saftige i flere dage og kan også med fordel fryses, også tøes op på køkkenbordet til dagen efter uden problemer.

Er det vigtigt for dig at bollerne er 100 % glutenfri, så skal du vælge glutenfri havregryn (de behandles seperat). Havregryn indeholder ikke gluten, men alm. havregryn behandles på samme anlæg som andre meltyper og kan derfor indeholde små mængder gluten fra andre meltyper.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *