glutenfri squashbrød

Glutenfrit squashbrød uden gær

Glutenfrit squashbrød uden er gær er et let lille eftermiddagsprojekt. Jeg er så heldig, at jeg har en squashplante i min have. Courgette, zucchini eller squash kært barn har mange navne. Når squashplanten rigtig er i hopla, så kan den levere utrolig mange squash på kort tid. Jeg er ikke meget for, at der går mad til spilde her hos os, og det er endt med at blive til en udfordring mellem squashplanten og mig. Derfor har vi på det sidste spist squash på alverdens måder. Jeg kan kort nævne…. squash på grillspyd, squashkage, squashboller, vegetarlasagne med squash, stegt og krydret squash på surdejsbrød og sidst men ikke mindst et glutenfrit squashbrød uden gær. Pt. har jeg kun en minisquash tilbage i grøntsagsskuffen, men jeg kan se på planten derude, at den er ved at planlægge næste træk. The struggle is real siger jeg bare.

Hvis ikke du har mine have udfordringer (og du nok egentlig er ligeglad) og bare ville lave et glutenfrit squashbrød, så kan jeg i det mindste glæde dig med, at her i august er squash i højsæson og kan derfor erhverves for en billig penge de fleste steder.

Opskriften er naturligt glutenfri og low fodmap venlig. Hvis du har en røremaskine vil jeg kraftigt anbefale at bruge den til den her opskrift, den kan godt gøre i hånden men det er tungt og klistret.

glutenfri squashbrød

Prøv også: Sprøde Glutenfri Gulerodskiks

main

GLUTENFRI SQUASHBRØD UDEN GÆR

Antal: 1 Stk — Samlet Tid: 1 time — Arbejdstid: 20 minutter — Fryseegnet: Ja
Ingredienser

  • 250 g revet squash
  • 170 g rismel (kværn evt dit eget)
  • 170 g groft majsmel (går også under polentamel)
  • 140 g kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk fint salt
  • 40 g smør
  • 2 dl (evt) laktosefri minimælk
  • 20 g fiberhusk (den gule)
  • lidt olie til pensling
  • Fremgangsmåde

    Riv squashen groft, og bred det ud i et rent tørt viskestykke, så det værste væde fjernes.

    Bland rismel, polentamel, kartoffelmel, bagepulver, natron og salt godt sammen i en skål.

    Smelt smøret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt mælken. Rør fiberhusk ud smør/mælkeblanding til det ligner ‘vælling’.

    Bland den våde ‘vælling’ med de tørre ingredienser og den revne afdryppede squash. Rør det hele sammen på en røremaskine. Her vil jeg klart anbefale en røremaskine. Kør dejen til den samler sig og kan formes til et brød.

    Hæld lidt ekstra majsmel på et stykke bagepapir og form dejen til et brød. Glat squashbrødet godt med fingrene. Pensl det med lidt smagsneutral olie fx. rapsolie.

    Bag brødet midt i ovnen på 190 grader i 30-35 minutter til brødet er gyldent. Lad det køle af på en bagerist. Brødet kan ristes og fryses ned.

    ET LILLE TIP

    Man kan med fordel tilsætte lidt græskarkerner til brødet, så øger man også mængden af kostfibre. Det var min egen plan, men jeg glemte det, så derfor er opskriften uden græskarkerner.

    Mangler du inspiration til glutenfri brød og kage opskrifter så kig i arkivet her, der er linket til alle mine forsøg gennem tiden.


    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *