Det er et stykke tid siden, at jeg sidst har lavet fyldte peberfrugter. Jeg har længe haft lyst til det, men så har jeg af den ene eller anden grund ikke fået taget mig sammen til det. Det sidste skub fik jeg i sidste uge, hvor jeg pga. travlhed ikke havde holdt øje med mine bestillinger på øko grønt abonnementskasser. Så jeg fik leveret et par kasser med 10-15 kg grøntsager i torsdag. Ikke den værste fejltagelse, men de indeholdt 6 peberfrugter så nu skulle det være 🙂
Man kan fylde peberfrugter med alt mulig lækkert, her har jeg valgt at lave den vegetarisk. Jeg elsker både retter med og uden kød, men her gør den sig ganske godt i sig selv.
Fyldte Peberfrugter med oliven & quinoa, 4 stk
- 50 g quinoa koges efter anvisningen på pakken
- 1 spsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
- salt og peber
- 4 mellemstore peberfrugter
- 70 g hytteost (der er begrænsning på hytteost til 35g pr portion)
- 60 g smuldret feta
- 2 spsk hakket soltørret tomat
- 1 håndfuld frisk persille
- 10 oliven, gerne kalamata
- 1 æg
- 1 spsk havregryn
- evt. revet ost til gratinering
- salt og peber
Kog quinoaen. Lad den evt. dryppe af. Bland quinoa med hvidløgsolie, salt og peber. Lad den afkøle let. Skær toppen med stilk af peberfrugten, skyl og rens peberfrugten for frøstilke og dup dem tørre. Stil dem i et lille smurt fad, hvis ikke de kan stå så skær en smule af bunden.
Hak oliven og persille. Bland hytteost, soltørret tomat, oliven, persille, feta, æg og havregryn i en skål. Krydr med salt og peber. Bland den kogte quinoa i fyldet. Fyld peberfrugterne med quinoa fyldet, kom evt. revet ost på toppen.
Bag peberfrugterne midt i ovnen i 30-35 minutter ved 200º C. Læg peberfrugt toppene på et stykke staniol og bag dem sammen med peberfrugterne blot kun i 15-20 minutter.
Server med en god salat og et godt brød til, hvis du mangler lidt inspiration til hvad det kunne være så disse foccacia suveræne og denne Appelsinsalat med fennikel og rosmarin virkelig lækker.
∼Ha’ en dejlig onsdag!∼