Tarme med charme -alt om et undervurderet organ

tarme-med-charme-3Her på den her lidt grå mandag, vil jeg gerne dele en virkelig sjov og lærerig læseoplevelse, som jeg har haft. Nu har jeg jo indtil videre ikke haft for vane at skrive om bøger her på bloggen, men den her, den passer bare helt perfekt ind.

Tarme med charme – alt om et undervurderet organ af Giulia Enders udgivet af People’s Press. Jeg synes at det er fantastisk bog! Har du mod på at blive underholdt og undervist på samme tid, så er det lige bogen for dig.

tarme-med-charme

I bogen fortæller Giulia gennem billedsprog og tegninger om tarmens opbygning, nervesystem og de mikrober eller bakterier man finder i tarmen. Særligt for personer med IBS synes jeg, at bogen giver et virkelig godt indblik i det organ, som vi slås med til dagligt. Jeg har selv en sundhedsfaglig uddannelse, så derfor faldt det mig ikke svært at følge med i Giulias beskrivelser, men har man sat sig en smule ind stoffet, bør man sagtens kunne følge med.

Giulia beskriver bl.a. allergier, overfølsomhed og intolerancer. Hun skriver bl.a. om gluten:

“1 ud af 100 mennesker har en genetisk glutenintolerance (cøliaki), men væsentlig flere lider af glutensensivitet.” – Tarme med charme – alt om et undervurderet organ af Giulia Enders udgivet af People’s Press

og om hvede, mælk og fruktose..

“En sådan moderne gentænkning kunne måske også være påkrævet, når det gælder anvendelsen af hvede, mælk og fruktose. Det er godt at have disse levnedsmidler med i kostplanen, for de indeholder værdifulde stoffer – men måske burde vi overveje, om vi indtager dem i for store mængder.”  – Tarme med charme – alt om et undervurderet organ af Giulia Enders udgivet af People’s Press

Det synes jeg jo egentlig rammer low fodmap diet ret godt ind. Diæten er ikke en udelukkelsesdiæt, istedet er målet jo at man kommer til at spise så normalt som muligt, men måske undgår få fødevarer helt og spiser visse fødevarer i mindre mængder.

En anden interessant vinkel, som Giulia beskriver, er forholdet mellem hjerne og tarm. Hun konkluderer, at det indbyrdes forhold kan være særdeles belastende for dem der lever med IBS. Jeg vil ikke afsløre for meget, men det var i hvert fald ny viden for mig.

Tarme med Charme – Alt om et undervurderet organ er en virkelig sjov og interessant bog, som jeg gerne vil anbefale, hvis ikke du allerede har læst den 🙂 Tip mig gerne i kommentarfeltet, hvis I har nogle gode boganbefalinger.

tarme-med-charme-4

∼Ha’ en rigtig dejlig mandag!∼

2 kommentarer til “Tarme med charme -alt om et undervurderet organ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *