appelsinsalat med fennikel og rosmarin

Appelsinsalat med fennikel og rosmarin

Mens vinden suser om husblokken og himlen er grå, så drømmer jeg mig væk til forårsvejr, og til at alle træerne springer ud. På positivsiden så er mine forskellige frø begyndt at spire og gro i potterne på altanen og i højbedet i haven, det gør mig altså glad! 🙂 Når jeg står op om morgenen, så er jeg altid lige nødt til at se til min forspiringskasse, for det kunne jo være, at der var kommet en ny plante siden sidst ♥ Forår er helt klart min yndlingsårstid, for man værdsætter solen (når den er der), farverne og at det hele springer ud. Så for at kickstarte forårsstemningen, så prøv denne appelsinsalat med fennikel og rosmarin. Jeg spiste den selv i går aftes, og jeg lover dig, du bliver ikke skuffet.

Appelsinsalat med fennikel og rosmarin

Appelsinsalat med fennikel og rosmarin (2 portioner)

  • 1 øko appelsin
  • 90 g fennikel meget fint skåret evt. på et mandolinjern
  • Lidt fennikeltop til pynt
  • 2 spsk græskarkerner
  • Et par kviste frisk rosmarin
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk ahornsirup
  • salt og peber

Rist græskarkerner på en varm pande, til de er gyldne eller sprøde. Skyl appelsinen og riv skallen på et rivejern eller med et juliennejern. Skær appelsinen i både og skær skal og hvide hinder af, skær den i mindre stykker. Skær fenniklen i tynde skiver enten med kniv eller på et mandolinjern. Pluk lidt af toppen fra fenniklen til pynt. Skyl rosmarinen skil bladene fra ‘pindene’ og hak bladene fint. Bland det hele i en skål. Hæld olivenolie og sirup over og vend rundt med salt og peber.

Appelsinsalat med fennikel og rosmarin 2

Nu vil jeg smutte ind under dynen med en god bog, jeg har lavet en forstrækning i skulderen, så min venstre (heldigvis) arm er lidt ukampdygtig, ret irriterende. Heldigt at det ramte en fridag. Men jeg har te i kruset og en en feel good bog, for jeg er stor fan af bøgerne om Damernes Detektivbureau nr 1 i Botswana 🙂

∼Ha en dejlig onsdag∼

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *