fried rice

Fried Rice med spejlæg

Mangler du en let vegetarisk hverdagsret, som smager forrygende og mætter uden at du skal ud at investere stort i særlig ingredienser, så er fried rice lige sagen. Det er i alt sin enkelthed stegte ris med grønt, også er der vendt et æg i til sidst for ægte sprødhed. For at risene kan blive sprødest muligt skal de helst være kolde før man kommer dem i panden, så derfor kan man med fordel koge dem dagen før. Jeg kan godt li at toppe mine fried rice med et spejlæg, for hverdagsluksus, men det kan fint udelades.

Prøv også: Kokosris med karrygrønt & ristede kikærter

main

FRIED RICE MED SPEJLÆG

Antal: 2 personer ——Samlet Tid: + 1 dag ——Arbejdstid: 45 minutter
Ingredienser

  • 150-175 g ris (alt efter hvor sulten man er) koges dagen før og stilles på køl
  • 1 par cm ingefær
  • 1 rød chili (kan udelades)
  • 3 grønne toppe fra forårsløg
  • 75 g hvidkål
  • 2 store gulerødder
  • 2 spsk hvidløgsolie
  • saften fra en citron eller lime
  • en sjat soyasauce
  • et nip sukker + evt lidt ekstra salt
  • 1 + 2 æg (dvs. 3 æg)
  • lidt shriracha til spejlægget (kan udelades)
  • toppings som fx peanuts, sesamfrø, frisk koriander eller tyndtskåret forårsløg
  • Fremgangsmåde (Dag 1)

    Kog risene efter anvisningen på pakken, går du efter fibre i kosten så vælg brune ris. Stil risene på køl til næste dag.

    Fremgangsmåde (Dag 2)

    Skyl og skær alle grøntsager ud i ‘wok størrelser’, hak ingefær og evt chili fint. Varm en wok eller en stor slip let pande op og kom hvidløgsolie i.

    Steg ingefær, forårsløg, chili, hvidkål og gulerødder et par minutter. Tilsæt peberfrugt og de kolde ris fra køleskabet. Vend det godt rundt så risene er godt fordelt og steg lidt videre.

    Giv ris og grøntsager et par spiseskefulde soya og citronsaft og smag til med lidt sukker. Evt. med en smule ekstra salt. Smag på ris og grøntsager og smag til med lidt ekstra hvis det er nødvendigt.

    Pisk det ene æg godt ud i en skål, vend det piskede æg ud over æg og grøntsager og vend hurtigt rundt i det. Lad det så stå (evt. på eftervarmen) i mindst 5 minutter UDEN at røre i det. Hvis man rør for meget i det får det ikke sprøde skorper.

    Spejl de 2 resterende æg på en anden pande, til de er bløde og smilende. Server fried rice med et ekstra skvæt citronsaft oven på og med spejlæg på toppen + den topping du nu lige har for hånden. Man kommer langt med peanuts eller tyndtskåret forårsløg. Shriracha smager supergodt på ægget, for low fodmap skal det nydes i små mængder svarende til en teske pga. indholdet af hvidløg.

    Et par tips til opskriften er at lade grøntsagsskuffen afgøre hvilke grøntsager du kommer i. Fried rice er derfor en glimrende ‘ryd ud i køleskabet’ ret. Eksempler på hvad der fx også fint kunne bruges vil være alle typer kål (tjek monash’ app for low fodmap hvis det er vigtigt for dig), en rest kogte kartofler, bønnerspirer (tilsæt dem til sidst, så de stadig er sprøde), grønne bønner fra frost eller et bundt bladbeder.

    fried rice

    Mangler du lidt mere inspiration til at spise lidt mere kødfrit / vegetarisk så tjek ‘vegetar’ ud i arkivet. En af mine personlige favoritter er pasta med græskar og mozzarella, det smager virkelig dejligt.


    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *