Aftenens hjemmekontor, ret fantastisk ikke. Til trods for at haven fik vand så hatten passede i dag, så endte den alligevel ret smukt.
Hjemme hos os er vi blevet ret så store fans af den fantastiske ret Spaghetti Carbonara. I weekenden havde vi en lørdag, der ikke gav så meget tid og plads til de store armbevægelser i køkkenet, også er carbonara altså bare en vinder på tid og lethedsgrad. Jeg kan rigtig godt li’ at tilsætte lidt courgetter til carbonaraen så man får lidt flere grøntsager med.
Courgette CarbonarA til 2 personer
- 130 g courgette
- 125 g god bacon evt i fast stykke
- En håndfuld frisk revet parmesan
- 1 bæger pasteuriseret æggeblomme (eller 2 æggeblommer fra øko æg alt efter hvad man foretrækker)
- 1 dl (laktosefri) fløde
- En håndfuld friskhakket timian (kan udelades)
- Peber
- Muskatnød
- 200 g glutenfri spaghetti
Fremgangsmåde
Skær courgetteen over på langs, og del den en ekstra gang så du har 4 stænger. Skær kernerne ud og kassér, skær stavene i skiver på 1/2 cm i bredden. Hvis du bruger en fast bacon, så skær den i skiver eller gode tern. Sæt vand over til pasta og salt vandet godt. Steg baconen på en pande, lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle, når det er færdigstegt. Kom spaghetti i gryden, bruger du glutenfri spaghetti, så husk at rør meget i gryden i begyndelsen, så spaghettien ikke klumper sammen. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Steg courgetterne i baconfedtet sammen med den friskhakkede timian. Krydr godt med peber og lidt muskatnød. Baconen og parmesanen er salte så vent med salt til sidst. Bland fløde, æggeblommer og parmesanost i en skål. Når spaghettien er al dente, dryppes den af i et dørslag (gem lidt af kogevandet). Spaghettien kommes på panden til courgetterne sammen med bacon. Hæld æggeflødeblandingen over og vend rundt. Når det er gjort tages panden af blusset, og lidt af kogevandet tilsættes for at give carbonaraen en cremet konsistens.
∼Ha’ en rigtig dejlig sommerdag∼
Et par champignoner sammen med courgetterne gør altså ikke den her ret dårligere, så hvis ikke du har forsøgt, kunne det være en idé at forsøge at introducere lidt champignoner evt. i denne ret. 🙂