Får på Færøerne

Praktiske tips til Færøerne

Færøerne 3Den sidste uge har budt på dejligt solskin og sommervarme, grill, glæden over at se de små planter gro… Ja også har sommerforkølelsen desværre også været her forbi, så sommersalater blev lige sat på pause og ind kom varm fiskesuppe med chili. Jeg håber at I har haft en god uge også 🙂

Jeg havde jo lovet et lille indlæg om Færøerne, primært omkring de tanker jeg har gjort mig omkring turen og et par praktiske råd. Det bliver ikke nogen rejseguide, for dem er jeg sikker på, at der er andre skriver bedre end mig, men jeg vil gerne vise lidt af den fabelagtige natur, vi så deroppe. Jeg har tit og ofte tænkt over, at det er variationen og kontrasterne vi drages imod. Jeg synes at Danmark er fantastisk smukt hele året, men jeg drages stadig af det, vi ikke har i Danmark, som fx. klipper, vandfald, azurblåt vand. De ting findes mange steder på kloden, men faktisk også på Færøerne.

Færøerne 6
Udsigt fra Akraberg på Suðuroy

Jeg vil lige slå fast at jeg synes det var utroligt smukt sted at besøge, men bo deroppe permanent… Det ville jeg godt nok have svært ved. Af flere årsager, det er lille samfund deroppe hvor alle kender alle, det kan være dejligt, men også lidt klaustrofobisk. Jeg er selv vokset op i en lille by i Jylland, og der er bare en anden stemning små steder. Solen ville jeg savne helt enormt, vi havde supergodt vejr, da vi var deroppe, hvor solen skinnede meget, men det normale vejr er overskyet og tåge, og om vinteren står solen op kl 10 og går ned kl 15, fik vi fortalt. Det vejr tror jeg ikke, jeg ville kunne vænne mig til på fast basis. Også er maden noget dyrere end man er vant til i Danmark, og det ville altså sætte nogle begrænsninger for en foodie som mig:-)

Færøerne 2
Tórshavn er hovedstad i miniformat, og den har også en hyggelig marina, og alt ser bare så meget bedre ud i solskin..

Vi var oppe og besøge nogle venner og boede hos dem, så derfor kan jeg heller ikke fortælle så meget om indkvarteringsmulighederne, men der skulle være forskellige muligheder for hotel og bed and breakfast. Vi boede i Tórshavn, mens vi var på Færøerne. Som jeg også har beskrevet i et tidligere indlæg (se her) , så tager jeg altid mine forholdsregler, når jeg skal ud at rejse ift. brød mm. Pt er det kun Atlantic Airways, der flyver til Færøerne og med deres billet følger 20 kg fri indchecket bagage. Hvis man kan bære det, vil jeg klart anbefale at udnytte kiloene. Det er der flere årsager til. Vi havde vinterfrakker og vinterstøvler med til trods for at vi rejste i Maj og selvom vejret var godt, kan der også godt blæse en del, så vi var glade for, at vi havde slæbt det med i kufferten. Jeg vil også foreslå, at man reserverer lidt plads til mel mm. hvad man nu skal bruge af low fodmap venlige fødevarer (som kan holde sig), der kan holde en gående, mens man er væk hjemmefra. De har en dagligvarekæde deroppe som svarer til Brugsen / Kvickly (de er vist en del af COOP) som hedder FK, og der kan man få alle de varer man er vant til fra SuperBrugsen og Kvickly herunder også glutenfri varer, man skal dog være opmærksom på at det hele er lidt dyrere end i Danmark. Laktosefri varer kan derimod godt være lidt mere tricky at få fat på, så der vil jeg anbefale, at man har lactrase kapsler med, hvis man har problemer med laktose.

Færøerne 4
Jeg tror aldrig jeg har set så mange får, som på Færøerne de er overalt. Vi kom lige i lammesæsonen så der var mange cuties 🙂

Vi kan godt li’ at hygge os lidt, når vi er på ferie, og hvis du også er på den vogn, så vil jeg klart anbefale at du medbringer chips, chokolade og slik hjemmefra. Der er ekstra afgift på usunde varer på Færøerne, og derfor kommer man nemt af med mange penge, hvis man har cravings for lakridser eller en cola, ja selv danskvand koster en del sammenlignet med danske priser. Færøernes system for alkohol minder en del om Sveriges, da al alkohol forhandles i monopolhandler og derfor også er forholdsvist dyrt. Det kan svarer sig at man, når man lander i Vagár, handler lidt ind i Duty Free shoppen, inden man henter sin bagage, så sparer man en del af merudgiften.

Færøerne 5
Tåge er det der er mest af på Færøerne..

Vi kørte meget rundt på øerne og så smukke steder. Jeg havde hjemmefra taget en sammenklappelig lille køletaske og et par små køleelementer med. Dem havde vi virkelig glæde af, en kold juice eller kakao kan ikke undervurderes 🙂 Vi sejlede også ned til Færøernes sydligste ø, Suðuroy. Det er dog en sejltur der godt kan være lidt gyngende, da man sejler midt på havet, så hvis man har tendens til søsyge, kan det være en idé at være forberedt hjemmefra.

Så hvis jeg skal opsummere mine praktiske tips til Færøerne, ser de sådan ud:

  • Husk varmt tøj og godt fodtøj
  • En lille sammenklappelig køletaske og nogle små køleelementer kan virkelig højne udflugterne
  • Tag mad med du ved du tåler med hjemmefra
  • Er du til slik, chokolade eller chips så tag det med fra Danmark
  • Hvis du er til sodavand og alkohol så køb det i Duty Free i Vágar, når du lander på Færøerne og tag det med
  • Bliver du søsyg, så husk at tage det med hjemmefra der plejer at virke
Færøerne 1
Vandfald ved Gásadalur

Vi har været en del ude det sidste halve års tid, så planen for sommeren er, at vi skal nyde den herhjemme. Hvad er jeres planer?  og har I nogle gode smukke steder i Danmark I kan anbefale?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *