Rabarberkompot på Chiagrød

chiagroed, koeleskabsgroed, low fodmap, gastroequation, rabarber, rabarberkompot, mandler, morgenmadJeg elsker virkelig at vi er gået ind i den gode årstid, foråret også med en god portion sommervejr i tilgift. Jeg er fan! Kunne måske godt bruge en bitte lille smule vand til haverne (helst om natten) så jeg er fri for at gå og vande hele tiden. Vi er officielt gået ind i rabarbersæsonen og det er jo en genial grøntsag selvom vi mest af alt bruger rabarberen som en frugt på vores breddegradder. I forhold til low fodmap så ser det også ganske fint ud da der ikke indtil videre har kunnet måles fodmaps i rabarber, så det er bare at spise løs her i foråret. Vi har rabarber i haven og de gror som ukrudt så jeg har forsøgt mig med rabarberkompot og det smager virkelig godt med en god balance af sødme og syre.

Rabarberkompot, 1 lille glas

  • 300 g rabarber stængel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Skyl rabarberen godt. Hvis du har taget den fra haven så kasser bladene, da de er stærkt syrlige. Snit den i fine skiver og kom dem op i gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Lad det simre ved svag varme til det koger op. Det tager omkring 10 minutter. Lad det simre til en tyk kompot, hvor der stadig er hele stykker rabarber. Lad det køle af og kom det på et skoldet glas og opbevar det på køl.

Du kan bruge rabarberkompot til alt muligt, både til trifili, til is eller pandekager eller som her på kold køleskabsgrød. Hvis du har lyst til at spise kold køleskabsgrød med en anden topping end rabarberkompot giver jeg gode tips her. Grundopskriften på kold køleskabsgrød finder du lige nedenfor. 

chiagroed, koeleskabsgroed, low fodmap, gastroequation, rabarber, rabarberkompot, mandler, morgenmad

KOLD KØLESKABSGRØD MED CHIA FRØ OG HAVREGRYN, 1 PORTION

  • 25 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 spsk kokosmel
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl laktosefri mælk

Rør det hele godt sammen og sæt det på køl natten over i en beholder med låg. Jeg har brugt et gammeldags syltetøjsglas. Dagen efter røres grøden godt igennem med en ske, tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis grøden er for fast.

chiagroed, koeleskabsgroed, low fodmap, gastroequation, rabarber, rabarberkompot, mandler, morgenmad

Pynt med lidt rabarberkompot på toppen, lidt hakkede mandler og mørk chokolade og evt. lidt mynte. Er du i eliminationsfasen på low fodmap så begræns indtaget af mandler til højst 10 stk pr portionsstørrelse.

Mangler du lidt inspiration til en low fodmap venlig morgenmads så kig i min morgenmads kategori, der finder du både en low fodmap greenie, birchermusli og boghvedegrød.

∼Ha’ en dejlig søndag!∼

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *