Glutenfrie Skagenslapper (rundstykker)

skagenslapper-4Bloggen her, har lidt under det man kan kalde det forsømte efterår. Det skal jeg være den første til at beklage. Nu skulle der gerne være styr på mange af alle de løse ender, helt fri for dem bliver man vist aldrig. Hvis du nu undrer dig over, hvad jeg så har brugt min tid på (måske du allerede har fanget den billederne), når jeg helt tydeligt ikke har brugt den herinde, så kan jeg lige kort opsummere:

  • Den ejendom vores lejlighed ligger i er ved at blive energirenoveret. Kort sagt er det ikke gået helt efter planen. Indtil videre er det en måned forsinket.
  • Når hele lejligheden skulle endevendes kunne vi lige så godt give lejligheden en omgang. Der er vi stort set færdige med at male, skifte møbler ud og generelt rydde op og ud.
  • Jeg er lige kommet hjem efter 12 dages ferie på Tenerife. Den nød jeg i fulde drag pga. de to ovenstående ting og lavede derfor absolut ingenting på hele ferien. Dejligt!

Tilbage til bloggen, de her skagenslapper uden gluten er virkelig geniale til en søndagshyggelig morgenmad med æg og frisk kaffe 🙂

skagenslapper

Glutenfrie Skagenslapper, 8-9 stk

  • 4 dl håndvarmt vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk fint salt
  • 100 g rismel (se her hvordan du kværner dit eget rismel)
  • 50 g majsmel
  • 50 g havregryn / havremel ( havregryn blendet til mel)
  • 2 spsk fiberhusk (den gule)
  • 1 knivspids hjortetaksalt, hvis du undrer dig så har jeg tippet fra Cecilie på lavfodmap.no (se her) og det virker!
  • Solsikkekerner til at dyppe bunden af bollen i
  • Blå birkes til at drysse ovenpå

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål. Rør gær ud i det lune vand, sammen med sukker og salt. Tilsæt alle de tørre ingredienser og  rør godt. Lad dejen stå i cirka 10 minutter og suge væske, herefter røres den godt i en røremaskine eller med en stor ske.

Tænd ovnen på 200 ° C almindelig ovn. Læg en portion solsikkekerner på en tallerken. Form dejen til boller med en stor fugtig ske og dyb bunden af bollen i solsikkekernerne. Sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gør det samme med resten af bollerne. Drys blå birkes på toppen af alle skagenslapperne til sidst. Lad skagenslapperne efterhæve i 15 minutter. Bag dem midt i ovnen i 30 minutter, og lade dem afkøle mindst 10 minutter inden de skæres ud.skagenslapper-2

skagenslapper-3

3 kommentarer til “Glutenfrie Skagenslapper (rundstykker)

  1. Hmmmm.. er der noget galt med opskriften? Mit er bare noget meget flydende tyndt sjask når alle de tørre ingredienser er i – altså vandtyndt. Mangler der en meltype? Eller en forkert mængde? – mvh Ida Marie

    1. Det hjalp vist at lade den stå 10 min 😀 ….. den utålmodige bager undskylder ulejligheden!

    2. Hej Ida, du nåede lige at fange mig inden jeg fik svaret, jeg tænkte nok det var det:-) Det gør slet ikke noget! God aften, Kh Natascha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *