Har du ikke stiftet bekendskab med en spansk omelet også kendt som en tortilla de patatas, så er det på tide for det er så nemt og smager så godt! Basalt er det faktisk bare en æggekage fyldt med kartofler, så den både smager og mætter godt. Mine pander i sommerhuset tåler desværre ikke ovn, så derfor ser min omelet lidt væltet ud på billedet, men den smager stadig fortrineligt. Har du heller ingen pande der kan gå i ovnen, så deler jeg mine bedste tips i bunden af indlægget.
Spansk Omelet, 2 personer
- 500 g kolde kogte kartofler
- 4 grønne toppe fra forårsløg
- lidt olie til panden (fx raps el. olivenolie)
- 6 æg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk sød paprika
- salt og peber
- evt. en hel mozerella kugle
- karse eller purløg som drys
Kog kartoflerne let møre med skræl gerne dagen før, og læg dem på køl. Skær de grønne forårsløgstoppe fint og gem evt. den hvide del til gengroning. Skær kartoflerne i 1/2 cm tykke skiver. Varm en stor pande op på komfuret, gerne én der kan tåle ovn (tjek især håndtaget på panden, hvis ikke den kan det tjek alternativerne i bunden af indlægget). Tænd ovnen på 175 grader varm luft, hvis din pande kan tåle ovn. Tilsæt olie og steg kartofler af ved middel varme i 5-6 minutter, tilsæt de grønne toppe fra forårsløg og steg det hele yderligere i et par minutter sammen med salt og peber. Vend i det hele af og til.
Slå imens æggene ud i en skål og pisk dem ud med en gaffel til en jævn æggemasse, rør krydderierne ud i æggemassen sammen med lidt ekstra salt og peber.
Fordel æggemassen ud over kartoffel/løgblandingen på panden ved middelvarme og lad omeletten sætte sig lidt. Riv mozzarella kuglen i mindre stykker og fordel den udover omeletten og sæt panden i ovnen (hvis den tåler ovn) i ca. 15 minutter til osten er gylden og omeletten souffleret op. Jeg er ikke den store ostespiser, så derfor er min omelet 1/2 med mozzarella og halvt uden. Lad omeletten hvile i 5 minutter og pynt den med karse eller purløg server godt brød til og en god salat, her har jeg serveret den med appelsinsalat med fennikel.
Hvis din pande ikke tåler ovn, så har jeg to alternativer til dig..
- At lave omeletten færdig på panden evt. med et grydelåg på toppen af panden også give den lav varme i cirka 10 minutter, osten smelter men bliver ikke gylden og der samler sig lidt kondens vand på toppen af omeletten.
- Eller forsøge at lirke omeletten over i et smurt rundt ovnfast fad efter at den har stået 5 minutter på blusset. Det bliver en smule greasy, fordi æggemassen langfra er størknet også give den ca. 10-15 minutter i fadet ved 175 grader varmluft i ovnen til osten er gylden. Det er det jeg har gjort på billedet (jeg skal klart have investeret i en ordenlig pande til sommerhuset) og derfor ligner min omelet en en omgang flødekartofler. Men det smager altså fortrinligt, hvis man kan overleve æstetikken.
∼Kan du ha’ en dejlig aften!∼
Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’