Vinteren viser sig fra sin smukkeste side idag, med blå himmel og flot vintersol. Dejligt! Idag vil jeg dele et godt tip til ristede mandler. Jeg har tidligere delt 3 sunde eftermiddagssnacks , og rosmarin ristede mandler er i samme kategori. Der er blot et aber dabei, som man skal være opmærksom på, når det gælder mandler, nemlig mængden. Ifølge Monash’s Low Fodmap App så skal man nøjes med 10 mandler pr portion for at undgå mavekneb, da de indeholder oligosakkarider. Føler man for at skulle have nødder i lidt større mængder, så kan man istedet fx. gå efter macademianødder, pecannødder eller peanuts.
Rosmarin Ristede Mandler, 200 g ca. 16-17 portioner
- 200 g mandler i pose
- 1 tsk Flagesalt
- 1 tsk Rosmarin
Klip et hul i hjørnet af posen og fyld den med vand fra vandhanen. Tænd ovnen på 150º C almindelig ovn. Når ovnen er varm, drænes vandet fra mandlerne. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel mandlerne ovenpå.
Jeg er meget glad for en saltblanding, som jeg køber med hjem, når jeg er sydpå på sommerferie. Den består af en flagesalt, tørret citronskal og rosmarin i en kværn og det smager skønt på mandlerne og virkelig godt på brød også. Ligger du ikke lige inde med sådan en blanding, så er rosmarin og flagesalt også en virkelig god kombination.
Krydr mandlerne og masser krydderierne let ind i mandlerne. Sørg for at de kun ligger i et lag på pladen. Sæt mandlerne i ovnen ved 150ºC i en halv time. Lad dem afkøle på en bagerist.
Opbevar de ristede mandler i et lufttæt glas, så holder de længe og er lige ved hånden til eftermiddagssulten.
∼Ha’ en rigtig dejlig mandag∼