Rugkugler

Romkugler #3 Restetips

Romkugler kan man spise hele året, i hvert fald hvis man har lavet dem selv. Hvor har jeg bare stornydt det dejlige vejr, selvom det jo også har været lidt varmt at arbejde i. Faktisk synes jeg det er helt dejligt for variationens skyld, at temperaturen lige er faldet et par grader, så er det ligesom ikke så varmt at skulle have hovedet nede i havebedet og fjerne ukrudt og efterså. Jeg har eksperimenteret i mit bed i år. Jeg har sået courgette, indtil videre er den bittelille, så jeg har svært ved at forestille mig, at den, som der stod på frøposen, kan okkupere et område på 90×90 cm. Forhåbentlig vokser den sig stor og stærk snarest muligt.

Tilbage til romkuglerne. Jeg køber yderst sjældent kager og småkager. ikke fordi jeg ikke spiser det, for det gør jeg, men fordi de som regel er fyldt med alt muligt, som jeg ikke forstår. Så jeg bager dem selv. Det fungerer fint, til gengæld kender I måske det, at man ender med at have ‘nej tak’ rester især af småkager, som bare ligger tilbage i dåsen og bliver bløde? Jeg havde samlet mig et restelager sammen, men jeg nænnede ikke at smide dem ud. Romkugler kan laves på mange måder egentlig er det vidst en god svampet chokoladekage kan bruger. Det havde jeg ikke, jeg havde småkagerester, og det fungerede ganske fint. Jeg har i øvrigt også testet det med de kedeligste købesmåkager man kan få, og det fungerede glimrende, de gjorde sig bedre som romkugler end som kager 🙂

Romkugler 1  Romkugler 2

Hjemmelavede romkugler

  • Cirka 2-300 g småkagerester

Smørcreme

  • 50 g blødt smør
  • 25 g flormelis
  • 2 spsk ren kakao

Desuden tilsatte jeg:

  • 50 g smeltet mørk chokolade
  • 1 spsk stærk kaffe
  • Romessens efter smag + rigtig rom (kan udelades)
  • kokosmel til at rulle dem i

Romkugler 4

Smørcremen røres med håndmixer. Kageresterne findeles i en blender eller i en minihakker. De tørre kagerester overhældes med romessens, rom og kaffe. Lad det trække et par minutter. Chokoladen smeltes i en gryde. Bland smørcreme, kagerester og chokolade sammen til en blød masse, der kan trilles til kugler, husk de bliver fastere, når de sættes på køl. Smag lige på massen og tjek om den skal have mere kaffe/rom. Hvis romkuglemassen ikke rigtig vil hænge sammen, kan man også tilsætte lidt god marmelade, vælg en low fodmap venlig fx. hindbær. Tril romkuglerne og rul dem i kokosmel. Sæt dem i et tætsluttende beholder på køl i et par timer. Så er der romkugler til weekenden og du har samtidig ryddet op i skabet!

∼Velbekomme og ha en dejlig weekend∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *