mojito mocktail

Mojito Mocktail

Hvis nogen synes at den her ser bekendt ud, så er det en mocktail (den nu hedengange lemon-lim crush) jeg har støvet af fra blog arkivet, men som ærlig talt havde nogle meget lidt appellerende billeder. Mojito mocktail er jo en virkelig god drink og jeg har gennem årene budt mange både børn og voksne på mojitos og de falder i god jord hver gang. Så nu får I den igen, nu med bedre billeder og en finpudset opskrift.

Mojito Mocktail

Antal: 2 glas — Samlet Tid: 12 timer — Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
  • 1 citron (skal og saft) (helst ubehandlet eller øko)
  • 1 lime (skal og saft) (helst ubehandlet eller øko)
  • 2 lime skiver til pynt (citron kan også bruges)
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 dl vand
  • En lille håndfuld mynte (gem et par toppe til pynt)
  • Isterninger
  • 1 dåse sprite eller 7-up (andre sportsvand kan også bruges)
  • Fremgangsmåde

    Riv skallen fra citron og lime på et rivejern eller brug et juliennejern til at fjerne den i strimler.

    Pres saften fra citron og lime i en gryde.

    Skyl mynten. Rul den mellem hænderne så aromaerne frigives.

    Kom citron / lime skal og mynten i gryden til citron og limesaften. Tilsæt også rørsukker og vand. Varm blandingen langsomt op, så sukkeret smelter ud. (Den skal IKKE koge)

    Tag gryden af blusset og lad den køle af. Sæt blandingen på køl med alt indhold. Lad den trække i mindst et par timer, har du rigtig god tid så er 24 timer perfekt men mindre kan også gøre det.

    Efter blandingen har trukket, skal den sies. Fordel blandingen i 2 glas, kom isterninger og 1 limeskive i hvert glas + en myntetop. Fyld op med sprite.

    Er du ikke helt røget med på mocktail vognen endnu, så bliver den ikke dårligere af at tilsætte et mål lys rom (ikke low fodmap) eller et mål vodka (low fodmap).

    Vil du gerne sætte lidt snacks på bordet sammen med din mojito så prøv de rosmarin ristede saltmandler.


     

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *