karamelliseret appelsinmarmelade

Karamelliseret Appelsinmarmelade

Jeg elsker appelsiner♥! Især når de er nemme at skrælle og ikke er fyldt med sten. –også er de jo også low fodmap venlige. Lige nu har jeg fyldt køleskabet op med de dejligste appelsiner. De er nemlig i højsæson her om vinteren. Jeg har bedst erfaring med at få citrusfrugter til at holde sig, når de står på køl. Hvis ikke det er muligt, skal man bruge dem med det samme for ikke at ende med at fodre skraldespanden.

Appelsiner er bare bedst nu, hvem har ikke set de indtørrede rynkede øko appelsiner i sommermånederne? Det er nu, de er spændstige og saftige, så kom af sted og køb dig et net! Her får du min opskrift på karamelliseret appelsinmarmelade

Gem

Gem

Gem

Prøv også: Hjemmelavet Peanutbutter

KARAMELLISERET APPELSINMARMELADE

Antal: 1 stort glas ——Samlet Tid: 5 timer —— Arbejdstid: 1 time —— Holdbarhed: 1 måned
Ingredienser

  • 6 medium str øko appelsiner (da skallen skal bruges skal den helst være ubehandlet)
  • 350 g rørsukker
  • 1/2 vaniljestang (alternativt 2 tsk vaniljesukker)
  • Fremgangsmåde

    Skyl appelsinerne, riv skallen på et rivejern, riv ikke i de hvide hinder. Du kan også bruge et juliennejern til at rive flager af skallen, som jeg gjorde. Når al skallen er revet, skrælles appelsinerne, og så meget som muligt af den hvide skræl og de hvide hinder fjernes. Derefter skæres appelsinerne i så små stykker som muligt, fjern kernerne, hvis du kommer forbi nogle.

    Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Sukker, vaniljestang, vaniljekorn, appelsiner og appelsinskal kommes i en gryde og koges op. Det bliver bedst med en hel vaniljestang, men 2 tsk vaniljesukker kan bruges som alternativ. Når det koger, skrues der så langt ned som muligt, men så det stadig koger. Sådan skal den stå i cirka 4 timer, rør jævnligt i den. Hos mig passede den sig selv også rørte jeg i den engang imellem, men det kommer nok an på komfuret.

    Når den har stået og blev helt karamelliseret, smages den til med sukker, og konsistensen justeres med vand. HUSK den tykner MEGET når den køler af, så den skal være mere flydende end man regner med, hvis den skal have en god smørbarhed. Skold et syltetøjsglas og opbevar på køl. Jeg tilsætter ikke atamon for vi spiser af det med det samme, men der kan man jo gøre, som man synes.

    karamelliseret appelsinmarmelade

    Sådan en omgang karamelliseret appelsinmarmelade er altså lækkert på en nybagt stykke brød.


    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *