Så er jeg for alvor tilbage efter sommerpausen, som jeg har brugt på at gennemtænke nogle nye projekter og tanker med bloggen her. En af tankerne er bl.a. at jeg gerne vil lave lidt flere indlæg med baggrundsviden om low fodmap diet som supplement til mine opskrifter.
Hvis du har nogle ønsker til opskrifter eller indlæg du synes jeg mangler, så skriv dit forslag i kommentarfeltet, på instagram eller send mig en mail på mail@gastroequation.dk
Hvis du mangler et lille overskueligt og hyggeligt sommerprojekt, så kan jeg varmt anbefale at lave din egen pesto. Er du ikke til rucola kan det nemt udskiftes til en anden krydderurt som persille eller basilikum. Min rucola i havebedet herhjemme gror som ukrudt, så for at undgå at den ikke kvæler mine andre planter, så holder jeg den i skak ved at lave nogle gode portioner rucola pesto.
Hjemmelavet Rucola Pesto – 1 lille glas
- 15 g hård ost (fx parmesan)
- 30 g solsikkekerner
- 3 spsk olivenolie
- en stor håndfuld rucola
- 1 spsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- salt & peber
Rist solsikkekernerne på en tør pande. Skyl rucolaen og lad den dryppe af i en sigte. Skær den hårde ost i lidt mindre stykker eller riv den. Blend det hele til en jævn masse og juster blendetiden efter, hvor fin eller grov en pesto, du har lyst til. Smag rucola pestoen til med salt og peber. Opbevar pestoen på et skoldet glas i køleskab, og læg et lag olivenolie ovenpå pestoen, så holder den sig bedre. Holdbarheden er højst en uge i køleskab, men får du lavet mere pesto end du kan spise, kan det fint fryses ned i isterningbakker.
Rucola pestoen er genial som dyppelse til grøntsager (især gulerødder) men også til brødsticks eller i pastaretter. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.
∼Ha’ en rigtig dejlig aften!∼