gulerodsrisotto

Gulerodsrisotto

Den her gulerodsrisotto er genial, jeg kan desværre ikke selv tage æren for at have opfundet den. Den går helt og aldeles til Emma Martiny, hvor jeg så opskriften første gang, tjek helt klart den oprindelige opskrift ud, om ikke andet for de flotte billeders skyld! Jeg har modificeret den til mit eget behov, gjort den gulerodsrisottoen low fodmap venlig og pillet løg / hvidløg ud. Den består af en blød risotto, der er blandet med en lækker gulerodsmos og med bagte sprøde gulerødder på toppen.

Gulerodsrisotto, 2 personer

guleroedder, risotto, vegetar, gastroequation, low fodmap, fodmap venlig, aftensmad, gulerodsrisotto
  • GULERODSTOPPING
  • ca. 200 g gulerødder (eller ca. 5 mindre gulerødder)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt & peber
  • GULERODSMOS
  • ca. 500 g gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt salt
  • RISOTTO
  • 1,5 spsk smør
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 2 grønne toppe fra forårsløg
  • 2 dl grødris (190 g)
  • 1 bundt timian (eller 1 spsk tørret)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 L grøntsagsboillon eller hønsefond (alternativt kan Oscar Hønsebouillon granulat fra Oscar bruges, den er uden løg aft. low fodmap)
  • 50 g fintrevet parmesan

Tænd ovnen på 175 grader varm luft og rens derefter gulerødderne til toppingen. De skal helst ikke være for store. Halvér eller skær dem i kvarte alt efter størrelse. Fordel dem i et indfast fad og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i 20-30 minutter til de er let mørke. Vend af og til.

Skyl gulerødderne til gulerodsmosen og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand i en gryde. Når gulerødder er møre, hældes vandet fra og de blendes (eller køres i en foodprocessor/ minihakker el. lignende) sammen med salt og olivenolie til en helt fin blød gulerodsmos.

Skyl og rens forårsløg. Brug kun den grønne del af forårsløgene og skær dem i tynde skiver, gem evt. den hvide del til gengroning i vindueskarmen. Skyld timianen og nip timianbladene af stænglerne. (Hvis du bruger frisk timian). Varm en stor pande op på middel varme og kom smør og hvidløgsolie på den. Steg de grønne forårsløgstoppe af på panden sammen med grødris og timianblade et par minutter, til løgene tager en smule farve. Tilsæt æbleeddike og lad det bruse af. Tilsæt bouillon / fond efter eget valg lidt efter lidt, dvs. så risene hele tiden har væske at suge af men ikke ligger i en suppe. Vend rundt i risene løbende og tilsæt mere bouillon løbende, det tager ca. 20-30 minutter, indtil risene er møre. Riv parmesanen fint på et rivejern og tilsæt halvdelen til risottoen, smag til med salt og peber. Rør gulerodsmosen i risottoen og server gulerodsrisottoen med de bage gulerødder på toppen sammen med den resterende parmesan.

guleroedder, risotto, vegetar, gastroequation, low fodmap, fodmap venlig, aftensmad, gulerodsrisotto

Skal det være rigtig flot så server en grøn salat og frisk brød sammen med gulerodsrisotto.

Er du glad for risotto så kan du også prøve min champignon risotto.

∼Kan du ha’ en dejlig aften!∼

Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *