croutoner med parmesan

Croutoner med parmesan #5 Restetips

Imens jeg har været syg, så har min appetit ikke været så stor. Derfor stod jeg bl.a. tilbage med brød rester, fra det her brød, som ærligt talt havde kendt bedre dage. Det gør bare helt ondt i mig at smide mad ud, sådan har jeg dog ikke altid haft det. Jeg har forsøgt at forbedre mig og til sidst går der sport i det, altså at undgå at noget som helst rammer skraldespanden. Det er både godt for miljø og pengepung.

Så jeg stod der om søndagen og lurede godt på det der lidt triste brød i posen, men istedet for at ende på bunden af skraldespanden, så blev det til sprøde og lækre suppe og salat croutoner. Det var ren win win, jeg fik lidt knas til suppen og salaten og det var kun brødposen der endte sine dage i skraldespanden.
sprøde croutoner, parmesan

Reste Croutoner:

  • 1 rest brød
  • Revet Parmesan
  • Olivenolie
  • Salt & Peber

Tænd ovnen på 175 grader varm luft. Skær eller bræk det gamle brød i mundrette bidder, vend det i et ovnfast fad eller på et stykke bagepapir i en slat olivenolie. Fordel salt og peber henover. Riv parmesan henover brødstykkerne. Bag croutonerne midt i ovnen i 15-20 minutter til de er sprøde og gyldne, vend i dem af og til.

Lad croutonerne køle af på et stykke fedtsugende papir og opbevar dem i et tætsluttende glas eller dåse til de skal bruges. Jeg bruger alt slags brød til croutoner, men de bliver allerbedst hvis brødet er lidt tørt. Man kan også fryse tørre brødrester ned og tø dem op hvis man fx. skal have minestronesuppe også lave ‘friske’ suppecroutoner til.

Jeg synes også at sprøde croutoner gør det virkelig lækkert på en dejlig salat.sprøde croutoner, parmesan

Hvad gør I for at få brugt alle jeres rester? Tip mig meget gerne med jeres bedste tips, for jeg kan jo altid blive bedre. Hvis ikke du allerede har set mine tidligere forslag i denne serie, så finder du dem alle under restehacks.

∼Ha’ en dejlig aften!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *