Et lunt blødende chokoladehjerte med en blød og lækker vanilje is som sidevogn. Det lyder bestemt ikke dårligt vel? Herhjemme er vi også fans af blødende hjerter, nærmest i en sådan grad at det ikke er sundt for os i længden. Men det tager vi til den tid;-) Parfait lyder mere fancy end is, men dybest set betyder det bare at ismassen ikke er opvarmet eller kørt igennem en ismaskine. Er du mere til sorbet så kan du også prøve min citron sorbet uden ismaskine.
Blødende hjerter med Vanilje Parfait – 6 personer
Vanilje parfait ca. 1/2 liter
- 2 dl laktosefri piskefløde
- 2 pasturiserede æggeblommer
- 60 g rørsukker
- kornene fra 1/3 vaniljestang
Pisk fløden stiv. Skrab kornene fra vaniljestangen ud og mas det sammen med lidt af sukkeret, så de skilles fra hinanden. Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn + sukker sammen til en lys æggesnaps. Vend den piskede fløde og æggemassen rundt indtil det er homogent. Kom ismassen i en frysebeholder og stil det i fryseren i 4-5 timer, til massen er fast. Tag isen op 10 minutter inden du skal bruge den, så den kan nå at blive lidt blød og lækker.
Blødende hjerter, 6 stk
- 100 g mørk chokolade 70 % kakao
- 100 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g rørsukker
- 2 æg
- + lidt smeltet smør til formene
- lidt flormelis til pynt
Smelt chokolade og smør ved middelvarme over et vandbad. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Smelt en smule ekstra smør og smør formene godt så kagerne ikke hænger fast når de vippes ud. Jeg bruger silikoneforme i middelstørrelse. Vend chokolade og smørblandingen godt sammen med æggeblandingen. Fordel massen i 6 medium forme.
De blødende hjerter skal bages lige inden servering, så man kan med fordel lave ‘dejen’, fylde den på forme også sætte dem i køleskabet dækket af husholdningsfilm. Så tager du bare de blødende hjerter og sætter dem direkte fra køleskabet og i ovnen, når du skal bruge dem.
I min ovn passer det med at de skal have 175 º C i 7,5 minut hvis de har stuetemperatur. Jeg giver dem 8 minutter, hvis de kommer fra køleskabet. Jeg kan bedst li’ de blødende hjerter faste udenpå og let flydende indeni. Lad dem afkøle 5 minutter inden du vipper dem ud af formen og serverer. Pas lidt på når du vipper dem ud så de ikke revner i siden. Det letteste er at vende dem på hovedet og vende dem direkte ud på tallerkenen. Drys evt. med lidt flormelis på toppen og server med en kugle vanilje is til.
∼Ha’ en rigtig dejlig weekend!∼