Müsli kan findes i utrolig mange afskygninger, med og uden frugt, med og uden nødder og som regel med utrolige mængder sukker. Hjemme hos os køber vi meget sjældent müsli pga. min bedre halvdels allergi overfor hasselnødder (som ca. findes i alle de müslivarianter, der er noget ved). Så vi rister det selv på panden, og der er bare ikke noget bedre til weekend brunchen at få hjemmelavet müsli på yoghurt. Jeg har kaldt opskriften en basis müsli fordi man jo kan komme det i man har lyst til. Du skal føle sig fri til at freestyle henover den med krydderier, appelsinskal osv. Mængderne som de står her er kontrolleret op af monash’ app, så den er low fodmap venlig, tilføjer du mere honning, tørret frugt eller kokos så må du mærke efter i forhold til tolerance.
Prøv også: Low fodmap greenie
HJEMMELAVET MÜSLI
Antal: 4 portioner — Samlet Tid: 45 minutter — Arbejdstid: 20 minutter — Holdbarhed: 7 dage
Ingredienser
Fremgangsmåde
Hak mandlerne groft, det gøres lettest med en brødkniv, fordi takkerne holder på mandlerne. Rist havregrynene af på en tør pande ved middel varme til de begynder at dufte.
Tilsæt hakkede mandler, solsikkekerner og græskarkerner til havregrynene på panden, og rist lidt videre et par minutter. Tilsæt derefter sesamfrø. (Så undgår du at de branker)
Vend rørsukker, vaniljesukker, et nip salt og honning godt rundt i müslien på panden, så det er godt fordelt. Sluk for panden.
Tilsæt smør og lad det smelte ud, mens du vender rundt i müslien. Når det er godt vendt rundt, hældes müslien ud på et bagepapir, gerne ovenpå en rist, så det kan afkøle hurtigt.
Hak chokoladen groft. Vend chokolade og rosiner i müslien når den er afkølet. Opbevar den i et tætsluttende glas og spis den på youghurt.
Müslien smager som sagt super godt på youghurt og den går virkelig godt sammen med low fodmap venlige frugter som fx. appelsin og kiwi. Prøv den også med rabarberkompot i bunden, yoghurts ovenpå og müsli på toppen, hvis det skal være ekstra lækkert!