Birkes har et lavt indhold af fodmaps og bortset fra at de er irriterende at få imellem tænderne så smager de dejligt bagt. Her har jeg peppet bagte gulerødder op med birkes og det smager virkelig godt sammen. Gulerødder kan sagtens helt eller delvist udskiftes med andre rodfrugter så som pastinak, knoldselleri (lfd begrænsning 75 g pr person/portion) eller kartofler.
Prøv også: Bagte rodfrugter med appelsin & timian
BAGTE GULERØDDER MED BIRKES
Antal: 2 personer ——Samlet Tid: 45 minutter—–Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl gulerødderne (og skrab dem, hvis de ikke er så pæne). Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær gulerødder i 1/2 cm tykke stave på 8-10 cm i længden. Fordel dem i ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Fordel olivenolie, hvidløgsolie, birkes, salt og peber henover gulerødderne. Vend det godt rundt.
Bag gulerødderne midt i ovnen i 30 minutter, vend i dem et par gange. Vend æblecidereddiken henover dem når de er færdige og pynt evt. med lidt persille. De bagte gulerødder med birkes gør sig godt som dejligt tilbehør til kød og fisk.Et lille tip, man også sagtens lave en stor portion også spise gulerødderne med birkes som koldt tilbehør dagen derpå, eller bruge de birkes bagte gulerødder som en del af en måltidssalat.