appelsin chokolade muffins

Glutenfri Appelsin Chokolade Muffins

Så ramte vi skolernes vinterferie i alt fald for de fleste, og jeg synes det var en god anledning til at pudse én af de gode gamle opskrifter af fra arkivet. Nemlig de hedengangne appelsin chokolade muffins uden gluten. De smager forrygende, også er appelsinerne i sæson lige nu. Dvs. appelsinerne er både saftige og prisvenlige. Så er du kørt sur i fastelavnsbollerne, så giv de her chokolade muffins med et strejf af appelsin et skud. Appelsin og chokolade smagen klæ’r virkelig hinanden, men vil man bare have chokolade muffins eller kage så udelad appelsinen og tilsæt lidt ekstra mælk.

Prøv også: Sprøde glutenfri gulerodskiks

APPELSIN CHOKOLADE MUFFINS

Antal: 12-14 stk — Samlet Tid: 1 time — Arbejdstid: 30 minutter — Fryseegnet: Ja
Ingredienser
  • 1 appelsin, uden overfladebehandling fx økologisk
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g rismel
  • 25 g ren kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smør
  • 1 dl (evt laktosefri) mælk efter eget valg
  • 3/4 dl yoghurt/creme fraiche/skyr/a38 (evt laktosefri)
  • 50 g mørk chokolade 70%
PYNT
  • 1 appelsin uden overfladebehandling fx økologisk
  • flormelis
Fremgangsmåde

Skyl appelsinen og riv skallen på et rivejern, pres saften ud i en skål.Vej rørsukker af i en skål og kom vaniljesukker i. Slå æggene ud i det og rør med en elpisker til massen lysner og er tyk

Bland rismel, kakao og bagepulver i en skål.

Mål mælk og yoghurt af, og tilsæt den pressede appelsinsaft og vend det i æggemassen. Si melblandingen ned i æggemassen.

Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn og tilsæt den til kagedejen til sidst, pisk godt.

Hak chokolade groft og vend den i dejen. Tænd ovnen på 175 grader alm ovn.

Fordel dejen i muffinsforme. Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 minutter til de akkurat er færdige, hvis du er i tvivl så tjek hvor meget kagen vugger, når du trækker bagepladen ud. Vugger den meget er den ikke færdig. Virker den fast, hvor der stadig siver lidt flydende op gennem skorpen, så er den færdig.

PYNT

Del appelsinen i 2. Skær den ene halvdel i så tynde fileter som muligt, lav gerne et par ekstra udover antallet af muffins. Læg dem på et bagepapir ind midt i ovnen på eftervarmen fra kagerne i 10-15 minutter, så de tørrer lidt ind.

Lad appelsinfileterne afkøle lidt, riv skallen fra den anden halve appelsin og pres saften. Brug dette sammen med flormelis og rør en glasur sammen. Fordel glasuren på de afkølede chokolade muffins og pynt med en tørret appelsinbåd.

Gem

Gem

Tips til bagning

Bagning med rismel på ikke være ved for høj temperatur eller for lang tid, jeg foretrækker klart en lidt blød og svampet muffin / kage, fremfor tør og smuldrende. Muffins bagt på rismel smager bedst på dag 1, men er også godt på andendagen. Men ligesom med så meget andet bagværk bliver de tørre med tiden og det går nok en smule hurtigere på rismel end alm. mel

Foretrækker du at lave en ‘stor’ chokoladekage istedet for chokolade muffins, kan du bage den i en rund springform (ca. 20-25 cm i diameter) og sætte bagetiden op til 30-40 minutter.

appelsin chokolade muffins
appelsin chokolade muffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *