Om du laver den her opskrift på grillen eller bager den i ovnen, så er det en sikker vinder hvis dine middagsgæster kan lide fisk. Laks kaldes jo også lidt spottende for havets lørdagskylling, men der er bestemt ikke noget 90’er foliebakke over den her laks, det er vaskeægte lørdagsmad. Og skal du lave mad til flere mennesker, så ganger du bare opskriften op, men laksesiden skal så have lidt ekstra på grill / i ovnen for at den er færdig.
Lakseside med mandler og citron, 2-3 personer
- halv lakseside 400g
- 20 hele mandler
- 2 spsk smør
- 1 øko citron
- herb de provence (kan erstattes af frisk dild eller lignende)
- salt og peber
- evt. foliebakke hvis den skal på grill
Smør foliebakken eller et ovnfast fad med lidt olie og læg laksesiden i. Hak mandlerne groft. Krydr laksesiden med salt, peber og herb de provence. Fordel de hakkede mandler ovenpå. Skær smørret i mindre tern og fordel det ovenpå mandlerne. Skyl og vask citronen og skær den i 1/2 cm tynde skiver og fordel dem øverst på laksesiden.
For gasgrill: Varm grillen godt op, så den når over 200 grader. Skru ned for blusset og grill laksesiden i foliebakken i cirka 15-20 minutter, kig til den undervejs. Har du mere end et blus, kan du med fordel slukke for det ene blus og lade laksen stå på lavt tændt blus de første 10 minutter og derefter flyt laksesiden over på inddirekte varme og frigør blusset til fx at grille romainesalat.
For ovn: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Sæt laksen ind på midterste rille når den er varm og skru ned på 175 grader, bag den i ovnen 15-20 minutter. Kig til den undervejs og tag den ud når den er færdig i midten.
Server laksesiden med de bedste kartoffelfritter og hvidløgsfri aioli.
∼Ha’ en dejlig weekend!∼
- Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’