Her op til fridagene har jeg selv lidt ekstra travlt, når man skal nå det hele på den halve tid. Så jeg tænkte at I måske også oplever det samme. Derfor vil jeg gerne dele en enkel og let hverdagsret med jer. Den består i al sin enkelthed af børnefamiliernes favorit nummer 1 nemlig spaghetti, men istedet for ketchup eller kødsovs er den her vendt med grøntsager dvs. balsamico hvidkål og gulerødder + lidt lækkert tilbehør.
SPAGHETTI MED BALSAMICO HVIDKÅL, 2 (SULTNE) PERSONER
- 200 g glutenfri spaghetti (hvis du spiser low fodmap)
- 150 g hvidkål
- 3 medium størrelse gulerødder (ca. 200 g)
- 3 spsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
- 2 spsk balsamico
- 2 halve soltørrede tomater
- 10 kalamata oliven
- en lille håndfuld persille
- lidt parmesan
- salt & peber
Snit hvidkålen fint og skær gulerødderne i tynde stave. Varm en wok eller stor stegepande op med hvidløgsolie i og steg hvidkål og gulerødder i den. Krydr det godt med salt og peber. Efter et par minutter hældes balsamicoen henover hvidkålen og gulerødderne og det hele vendes godt rundt. Sluk for wokken og læg låget på. Lad det trække cirka 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hak soltørret tomat semi fint. Fjern stenene fra oliven og skær dem i kvarte. Hak persillen.
Vend spaghettien, soltørret tomat, oliven og persille op i wokken med hvidkål og gulerødder. Gem lidt persille til pynt på toppen. Riv parmesan henover – også er aftensmaden klar. Server den med en god salat til.
Hvis man har overskud (eller laver en lidt større portion) så er jeg sikker på, at det også vil være en ganske fin madpakkerest. Bare sørg for at opbevare den i et tætsluttende glas, ellers tørrer spaghettien lidt for meget ind.