Så fik vi vel nærmest for nogle vinterens første sne. Et lille drys i alt fald. Jeg var lige ud tanke lidt solskin tidligere på dagen, og nøj hvor var det koldt. Så jeg gik hjem og lavede søndags curry, som jeg kunne varme mig på. Konceptet er simpelt. En god krydret sovs med en masse grønt i også ris til. Hos os er søndag lig med reste dag, og sådan tror jeg det er hos mange. Vi tømmer lige ud af overskudsresterne, inden den nye uge begynder. Så kan man også lettere danne sig et overblik, hvilke ting der skal på indkøbssedlen. Her er søndags Curry ret genialt, hvis jeg selv skal sige det. Du kommer de grøntsager i curryen, som du har til rest i køleskabet og i fryseren, deraf ‘med bland selv grønt’. Jeg lavede en stor portion, så der blev portion til fryseren i samme omgang.
Søndags Curry – med bland selv grønt, 4 personer
- 100 g rødløg eller grønne forårsløgstoppe (*)
- 2 cm frisk ingefær
- 2 spsk hvidløgsolie (Se her hvordan du laver din egen)
- lidt ekstra olie til at stege i
- 4 spsk garam masala
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk kardemomme
- Cayenne peber efter smag
- 1 dåse flåede el. hakkede tomater
- 1 dåse tomat koncentrat (140g)
- 1/2 dåse kokosmælk
- 2 dåser vand (ca 6-8 dl)
- 700 g grøntsager
- salt og peber
- 4 æg
- lidt peanuts eller cashewnødder til topping (*)
- Et par citron eller lime både (hvis du har)
(*) For low fodmap venlig version skal du holde dig til grønne toppe fra forårsløg og peanuts. Da både rødløg og cashew nødder har et højt indhold af fodmaps.
Hak løgene fint. Skyl og hak ingefæren. Varm olien op i en gryde og steg løg og ingefær et par minutter. Herefter steges krydderierne af sammen med dem. Tilsæt dåse tomat, tomat koncentrat og kokosmælk til gryden. Skyl dåserne og hæld vandet i retten. Lad curryen simre i cirka en halv time.
Imens renses og skylles grøntsagerne. Brug hvad du har. Min indeholdt eksempelvis:
- 1 Gulerod
- 1 Pastinak
- 1 gul bede
- en rest rødkål
- et par blade grønkål (Grønkål er jo februars udfordring!)
- grønne bønner fra fryseren
- ærter fra fryseren
- en rest bladbeder fra fryseren (overskud fra havebeddet i efteråret)
Skær det hele i mundrette bidder, har du lidt forskelligt så skær det lidt efter kogetider. Dvs. skær rodfrugter mm. småt ud og bønner og kål lidt større. Efter den halve time kommes grøntsagerne i curryen, lad dem simre med med 10-20 minutter alt efter størrelse. De skal stadig have bid men må ikke være hårde. Smag retten til med salt og peber. Imens koges ris til efter anvisningen på pakken og æggene koges. For at få hårdkogte æg skal man cirka koge det i 9 minutter.
Server curryen med ris og halve æg, og top med peanuts eller cashewnødder og læg en citronskive ved siden af, så er der søndags curry med bland selv grønt.
∼Ha’ en rigtig dejlig søndag!∼
-
- Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’